foradia cdturisme

Els pensionistes eixiran als carrers d’Ibi i Ontinyent el 16 d’abril

• El vinent 16 d’abril hi haurà noves concentracions al llarg de l’Estat espanyol per tal de rebutjar el projecte europeu anomenat PEPP •"Tenim previst convocar manifestacions multitudinàries en tot l’Estat espanyol durant el mes de maig. No pararem fins que aconseguim els nostres objectius”.

El vinent 16 d’abril hi haurà noves concentracions al llarg de l’Estat espanyol per tal de rebutjar el projecte europeu anomenat PEPP, “que pretén consolidar i beneficiar les pensions privades en detriment de les públiques”. Ibi i Ontinyent seran dos dels municipis que acolliran manifestacions per tal que els ajuntaments es posicionen.

Pel que fa a Ibi, la Coordinadora de L’Alcoià i El Comtat en Defensa de les Pensions Públiques ha celebrat diverses reunions per tal de consolidar el moviment al municipi: “n’hi ha molta gent interessada a organitzar el moviment dels pensionistes a Ibi, i els estem ajudant”, ens comenta Antonio Matarredona, representant de la coordinadora.

A Alcoi, no es convoca la concentració del 17 d’abril per dos motius: el primer, perquè l’Ajuntament ja es va posicionar, a petició de Compromís, en contra del projecte PEPP. I el segon, perquè són dies d’organitzar i viure les festes municipals.

No obstant això, tal com ens informa Antonio Matarredona, “tenim previst convocar manifestacions multitudinàries en tot l’Estat espanyol durant el mes de maig. No pararem fins que aconseguim els nostres objectius”. Entre ells, cal recordar:

  • Equiparar la pensió mínima al salari mínim interprofessional, amb una pujada mínima del 8%, amb idea d’avançar cap a una pensió mínima de 1080 € que garantisca amb dignitat la vida en relació amb els criteris de la Carta Social Europea.
  • Increment de pensions no contributives i subsidis del 8%, així com els subsidis per a majors de 52 i 55 anys en el mateix percentatge.
  • Evitar la privatització de les pensions i dels serveis públics. Destacant l’eliminació dels desgravaments fiscals per als plans de pensions privats.
  • Derogació de les reformes laborals del 2011 i 2013, demanant el restabliment de la jubilació als 65 anys, i la no entrada en vigor del factor de sostenibilitat.
Font: Redacció./


Una resposta de Els pensionistes eixiran als carrers d’Ibi i Ontinyent el 16 d’abril

  1. Manuel Vidal Bornay ha dit:

    Els pensionistes d’Ibi eixirán a la concentracio davant del Ajuntament el día — 16 de Abril — , no el 17 com, suponem per error posa la noticia, aunque molt bé el cartell. A manifestarse per lo que per justicia mos correspont.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *