lasarga participatius

Benilloba amaneix amb la celebració de l’Aurora del dia de Sant Vicent

• Des de les sis del matí el municipi ha realitzat els càntics dedicats als sants que decoren el municipi. • L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església i després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.


Benilloba ha començat el dimarts 10 d’abril, com és tradició, amb la celebració de la tradicional Aurora del dia de Sant Vicent: des de les sis del matí el municipi ha realitzat els càntics dedicats als sants que decoren el municipi.

La comitiva ha encetat el recorregut de l’Aurora a la Casa Abadia, on els membres de la Coral Parroquial i veïns han arreplegat el retor, qui els ha rebut amb beguda i pastes per agafar forces, després de la primera estrofa.

La comitiva s’ha desplaçat a casa del primer tinent d’alcalde, Germán González, a qui han dedicat la segona estrofa de tota l’Aurora. Tot seguit han gaudit de menjar i begudes típiques que els esperaven. Cal afegir que l’Aurora de Benilloba compta amb 23 estrofes més, totes elles amb la mateixa tonada i diferents lletres.

A partir d’eixe moment, i fins passades les vuit del matí, el grup ha recorregut els carrers buscant els taulellets amb els sants que han rebut el respecte del poble de Benilloba en forma de música i cançons personalitzades per a cadascú d’ells.

L’Aurora, com és costum, ha finalitzat cantant “Las mañanitas” davant de l’església i després, no podia faltar l’esmorzar de germanor amb bunyols i xocolata calenta.

Poc abans de les deu del matí, la processó dels “combregats” ha encetat el seu recorregut per dur la comunió a casa d’aquells que no poden assistir a l’església i al migdia, les instal·lacions de les antigues escoles, han acollit la tradicional “torrà”, en la qual bona part del poble es dóna cita per a dinar a l’aire lliure carn a la brasa.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *