foradia elgrat

Diana Morant: “diem adéu a la Capitalitat Cultural de Gandia per renàixer amb tota la força”

• La Capital Cultural de Gandia ha estat "l'estímul perfecte perquè tornàrem a sentir-nos orgullosos" • El conseller Vicent Marzà ha afirmat que la virtut més important de la Capitalitat Cultural de Gandia ha estat "tornar a reivindicar-se com la ciutat literària per excel·lència"

Gandia ha celebrat l’acte de cloenda de la Capitalitat Cultural Valenciana, després d’un any ric en activitats culturals de tot tipus on s’ha implicat, a més de l’Administració pública, associacions, col·lectius, empreses i veïns.

L’alcaldessa del municipi, Diana Morant i el conseller de Cultura, Vicent Marzá, van obrir l’esdeveniment, al jardí de la Casa de la Marquesa.

El títol de Capital Cultural, per Morant, ha estat “l’estímul perfecte perquè els gandians tornàrem a sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat”, una magnífica aposta del Govern del Botànic, en un clar gir per fer valdre la cultura, les tradicions i el passat històric de les valencianes i els valencians.

La Capitalitat Cultural Valenciana, va afegir l’alcaldessa, és “un dels més apassionants fites que li ha passat a la nostra ciutat en els últims temps i el nostre repte, ara, és no baixar mai la guàrdia de la nostra oferta cultural de prestigi, singular i autèntica i, si és possible, millorar-la més encara“.

Per la seua banda, el conseller Vicent Marzà ha afirmat que la virtut més important de la Capitalitat Cultural de Gandia ha estat “tornar a reivindicar-se com la ciutat literària per excel·lència, bressol del segle d’or de les lletres valencianes. Un passat brillant que es projecta admirablement en un present igualment encoratjador”.

En paraules de Morant, “diem adéu a la Capitalitat Cultural Valenciana per renéixer amb tota la força del món com una ciutat feliç per haver recuperat el prestigi després de patir una important crisi moral, reputació i de valors“.

Un espectacle de danses típiques valencianes amb La Muixeranga La Safor i el concert de Kepa Junkera van posar fi a l’acte, davant centenars de persones.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *