foradia elgrat

Fira Mercat Gandia arranca el 24 d’octubre amb propostes variades

Es tracta d’un espai polivalent de promoció comercial on el comerç, les empreses, els professionals, els autònoms, fins i tot, els artistes, puguen promocionar i vendre els seus productes i/o serveis

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez, va presentar al mes de setembre tota la línia d’imatge i publicitària de Fira Mercat Gandia. Un espai polivalent de promoció comercial on el comerç, les empreses, els professionals, els autònoms, fins i tot, els artistes, puguen promocionar i vendre els seus productes i/o serveis.

“Fira Mercat podem dir que té un caràcter estratègic. Amb quatre objectius fonamentals: Perquè volem potenciar la capitalitat comercial de Gandia; Perquè volem impulsar el comerç; Perquè volem crear un espai públic de participació comercial obert a totes i a tots; Perquè volem oferir a la ciutadania un nou marc de consum i d’oci, capaç de combinar la tradició amb la innovació, la globalitat i la proximitat, la competitivitat amb la sostenibilitat“, explicava a la roda de premsa.

Es tracta d’un espai de més de 400 m2, situat a la plaça del Prado, el cor de la ciutat. Tindrà capacitat per a entre 15 i 30 expositors, adaptant-se a les característiques de cada fira o Mercat. Les dimensions dels blocs oscil·len entre 3×2 i 3×4 m2. Les instal·lacions estan equipades de forma bàsica (s’aniran ampliant amb el temps, després de la fase experimental), amb banys propis, connexions a les xarxes d’aigua i llum, wifi, mampares separadores i mostradors.

Els participants podran vestir i decorar el seu espai amb absoluta llibertat, respectant els elements identificadors comuns (mampares, mostradors i senyalització). S’habilitaran tiquets bonificats, de dues hores gratuïtes, al pàrquing del Prado per als participants que ho desitgen. Cada lloc costarà 9 euros per dia, la taxa municipal mínima per a aquestes activitats.

Tothom pot accedir, de forma individual o col·lectiva, mitjançat la web creada a l’efecte: www.firamercat.gandia.org. El període d’inscripció serà de 15 dies i s’obrirà 30 dies abans de cada esdeveniment.

Programació

La programació serà sobretot diversa. Cada setmana es realitzarà un esdeveniment diferent durant els dies que els participants consideren més adequats, amb un mínim de tres dies. De moment, inicien una fase experimental amb 9 fires. Però la idea és programar activitats durant tot l’any.

Així, la programació arrancarà el 24 d’octubre, dia en que s’inaugurarà l’espai amb la fira “Som el que mengem”, fira d’alimentació ecològica i nutrició.

24/10 – 26/10: Som el que Mengem

29/10 – 01/11: Mercat de les Flors

07/11 – 09/11: Espai Moda

14/11 – 16/11: Salut i Consells. Organitzat per l’Associació de Farmacèutics de Gandia, amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de València.

21/11 – 23/11: Xicotets Esdeveniments. Transversal, a tot tipus de productes relacionats amb les celebracions.

05/12 – 07/12: Mercat d’Artesania

12/12 – 14/12: Fira del Regal

19/12 – 23/12: Dolç Nadal. Està organitzat pel Gremi de Forners i Pastissers de Gandia i hi oferirà dolç tradicional i rebosteria creativa. 

26/12 – 04/01: Mercat d’Art. Pintura, Escultura i Ceràmica.

Els mercats es complementaran amb activitats lúdiques, educatives i divulgatives relacionades amb la temàtica: tallers, xarrades, demostracions, etc. Paral·lelament, des de Comerç es posaran en marxa mercats estables utilitzant els dies vacants. A hores d’ara estan prospectant dos: Fruita de proximitat i Mercat d’antiguitats.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *