foradia subscriutegrat

“Els polítics haurien de ser els primers que donaren exemple d’honestedat a la gent”

• Efectes de la corrupció política són “que tinguem menys hospitals, menys educació, menys carreteres, menys famílies i en general menys diners”.

El màxim representant dels valencians entre els anys 1995 i 2002, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut per la policia per presumptes delictes econòmics. A l’expresident de la Generalitat Valenciana se l’acusa, entre altres, d’obtenir comissions econòmiques per l’adjudicació de contractes públics irregulars i per tindre diner negre amagat en paradisos fiscals.

Aquest cas representa moltes coses: una vergonya més a acumular per part dels valencians. Un cas més en la història negra del Partit Popular, i de rebot per a Ciudadanos, partit que flirtejava amb l’expresident i els seus contactes de partit, com són Emigdio Tormo, José Joaquin Ripoll o Emilio Argüeso.

Però sobretot, aquest cas representa una evidència més del fet que la corrupció valenciana ha sigut un gran obstacle a l’hora de desenvolupar el territori.

Per fortuna, el partit polític amb més casos de corrupció d’Europa, inclús sentenciat per lucrar-se de la trama corrupta Gürtel, ja no és el que governa el País Valencià. Això no obstant, no sabem fins a quin punt ens ha endarrerit la nostra evolució quant a millora d’infraestructures, repartiment de riquesa, desenvolupament de projectes i de cultura, qualitat de serveis i de vida.

Volem parlar sobre el tema amb les nostres veïnes i veïns d’Alcoi per conéixer què pensen al respecte.

Els polítics, que són els representants públics, haurien de ser els primers que donaren exemple d’honestedat a la gent”, opinen Raquel, Miguel i Raquel.

Els nostres entrevistats opinen que la corrupció forma part de la societat, que qui pot no pagar l’IVA o saltar la llei en petites coses ho fa. Malgrat això, diferencien entre els petits actes il·legals del poble de la corrupció de les elits de poder, que menegen quantitats ingents de diners públics.

Els efectes d’aquesta corrupció política són “que tinguem menys hospitals, menys educació, menys carreteres, menys famílies i en general menys diners”.

Com a nota positiva, els nostres entrevistats assenyalen el fet que estiguen eixint a la llum els casos de corrupció i que la justícia, encara que tard, tímidament i no sabem fins a quin límit, estiga actuant.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *