Foradia ajualcoitel

Celebració del 25 d’abril, Dia de les Corts Valencianes

• Avui, 25 d'abril del 2018, fa 311 anys de la perduda de l'autogovern del Regne de València en la batalla d'Almansa, posant fi al Decret de Nova Planta • El president Enric Morera ha tancat l’acte institucional amb un discurs on ha destacat “el treball de les Corts: més de 60.000 iniciatives aquesta legislatura"


Avui, 25 d’abril del 2018, fa 311 anys de la perduda de l’autogovern del Regne de València en la batalla d’Almansa, posant fi al Decret de Nova Planta. Oficialment se celebra el Dia de les Corts Valencianes, realitzant, entre altres, un acte institucional.

En ell, s’ha fet lliurament dels premis Francesc de Vinatea i Guillem Agulló. En primer lloc, el president de les Corts, Enric Morera, ha lliurat el premi a Amparo Sánchez, lluitadora per la tolerància i contra la islamofòbia. L’alta distinció, el premi Francesc de Vinatea, ha sigut per al Consell Preautonòmic, en el 40 aniversari de la seua constitució, pel seu treball per assolir l’autonomia valenciana.

El president Enric Morera ha tancat l’acte institucional amb un discurs on ha destacat “el treball de les Corts: més de 60.000 iniciatives aquesta legislatura. Molt de treball dels grups i dels grans professionals”. Així mateix, ha valorat el seu “pluralisme” i “els grans consensos que s’estan assolint aquesta legislatura des d’un bon parlamentarisme”.

Ha emfatitzat també la necessitat d’unanimitat amb l’objectiu de reclamar un tracte just i unes millors inversions per a la nostra terra: “no es pot ajornar més la reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut per a millorar la inversió de l’Estat”.

A més, ha donat la benvinguda a les emissions de la TV À Punt, que avui ha iniciat la seua primera programació en proves: “de la Batalla d’Almansa en 1707, la dissolució del Regne i perdre els nostres Furs i Llibertats Nacionals, hui hi ha xicotetes victòries per a recuperar-nos com a poble

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *