foradia subscriutegrat

Aprovada la proposta perquè tots els edificis públics contracten energia 100% renovable

• Aprovada en el Senat la proposta amb el vot positiu de totes les forces polítiques a excepció del PP, que s'ha abstingut. • Alguns municipis ja ho estan fent: "és ja una experiència d'èxit en ciutats com Madrid, Barcelona, Alacant, Zaragoza..."


Aprovada en el Senat la proposta d’Unidos Podemos perquè tots els edificis públics contracten energia 100% renovable, amb el vot positiu de totes les forces polítiques a excepció del PP, que s’ha abstingut.

Per a la senadora Vicenta Jiménez, qui ha presentat la proposta, aquesta mesura es fonamenta en dues raons: “d’una banda, permetrà reduir els nivells de contaminació i emissió de gasos amb efecte d’hivernacle i, en segon lloc, propiciarà un estalvi econòmic que permetrà invertir fons públics en altres mesures socials”.

Tanmateix, la iniciativa contempla no prorrogar contractes de subministrament elèctric que no s’ajusten al criteri així com implementar mesures d’estalvi i eficiència energètica en totes les seus públiques.

Actualment, l’Administració General de l’Estat compta, segons dades públiques, amb 2.142 edificis que, amb una superfície igual o major a 250 metres quadrats, encara no responen al criteri de plena eficiència energètica i subministrament elèctric 100% renovable. Greenpeace assenyala, per exemple, que la instal·lació de producció elèctrica a partir de plaques solars en 917 edificis de l’Administració General de l’Estat podria suposar en 25 anys un estalvi de 320 milions d’euros per a les arques públiques.

En aquest sentit, és prioritari que la mateixa Administració General de l’Estat done exemple i aposte en els seus propis edificis i seus per propiciar la urgent transició energètica que necessitem. Alguns municipis ja ho estan fent: “és ja una experiència d’èxit en ciutats com Madrid, Barcelona, Alacant, Zaragoza, Cadis o Santiago de Compostel·la, i fins i tot xicotets municipis, com a Sant Pelayo (Valladolid), de tan sols 44 habitants, ja han apostat decididament i exitosament per aquest model”, conclou la senadora.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *