foradia elgrat

L’1 de Maig alcoià denúncia el model del PP i reivindica Estat de benestar

• “Igualtat real entre homes i dones, una millor ocupació, la recuperació salarial i unes pensions dignes”. Aquest ha sigut el leitmotiv de la celebració de l’1 de Maig a Alcoi • La jornada ha estat impregnada de valors feministes. Per una banda, s’ha criticat la sentència de l'Audiència de Navarra


Igualtat real entre homes i dones, una millor ocupació, la recuperació salarial i unes pensions dignes”. Aquest ha sigut el leitmotiv de la celebració de l’1 de Maig a Alcoi, organitzada pels sindicats majoritaris (UGT i CCOO), a la qual han assistit vora un miliar de persones.

La marxa, des de l’Alameda fins a la plaça d’Espanya, ha estat acompanyada de càntics i crítiques contra les últimes reformes laborals, el model de treball perpetuat en els últims anys, l’especulació financera, les retallades en drets socials, la privatització de les pensions, la concentració de la riquesa…

En arribar a la plaça, la Secretaria de CCOO de les Comarques Centrals, Manuela Pascual ha realitzat el seu discurs de denúncia a la situació d’injustícia i precarietat general generada pel Govern i el PP i ha proposat mesures necessàries per a millorar la qualitat de vida de la societat.

Les pensions han sigut un dels temes principals del discurs, reivindicant “un sistema públic de pensions que garantisca les pensions actuals i futures”. Per a aconseguir-ho “intensificarem més les mobilitzacions”.

La jornada ha estat impregnada de valors feministes. Per una banda, s’ha criticat la sentència de l’Audiència de Navarra, “que no ha tingut en compte el testimoni de la víctima i el relat dels fets tal com van quedar acreditats en el seu moment durant el procés”. I per altra, s’ha reivindicat pressupost per a constituir un pacte d’Estat per a combatre la violència contra les dones.

S’ha criticat el model econòmic implantat i reforçat pel PP: “la devaluació salarial i la precarització de les condicions de treball, promogudes per la reforma laboral, fomenten una recuperació basada en un repartiment desigual de la riquesa i fomenta un model de creixement assentat en activitats poc productives”.

En conclusió, l’Estat del benestar, requereix un sistema fiscal just i suficient, salaris amb major poder adquisitiu, un repartiment de la riquesa i una prestació d’ingressos mínims. Per a aconseguir fer pressió i que es duguen a terme aquestes propostes, “UGT i CCOO ens proposem llançar una creixent mobilització laboral i social”.

Font: Rodrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *