foradia pressupostparticipatiualcoi

STEPV denuncia una campanya de persecució contra els professors valencians per part del PP

• STEPV exigeix la seua retirada urgent pel fet de constituir “un atac a la professionalitat del professorat” i per “incitar a la violència i l’odi”. • El sindicat considera que la campanya vulnera l’article 20 de la Constitució Espanyola que reconeix la llibertat de càtedra i a la convivència democràtica dels centres docents i de la societat valenciana


El Partit Popular ha llançat una plataforma per tal de fomentar en la societat “denúncies d’adoctrinament” per part dels centres i professionals docents valencians. El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPVIv) exigeix la seua retirada urgent pel fet de constituir “un atac a la professionalitat del professorat” i per “incitar a la violència i l’odi”.

El sindicat considera que la campanya vulnera l’article 20 de la Constitució Espanyola que reconeix la llibertat de càtedra i a la convivència democràtica dels centres docents i de la societat valenciana, es tracta d’una campanya “més pròpia de règims autoritaris que d’una societat moderna, avançada i democràtica com la valenciana”.

STEPV denuncia que aquesta actuació del PP “pretén fer un ús partidista de l’ensenyament i de la llengua, en un moment en què les enquestes situen el PP en una situació de retrocés important, i tapar els nombrosos casos de corrupció que afecten dirigents del partit”.

Davant la campanya, el sindicat afirma que “no permetrà cap agressió envers el professorat o les escoles valencianes per part de cap partit o entitat”. Per això, posa els seus serveis jurídics a disposició de qualsevol persona de la comunitat educativa que siga atacada. A més, els seus serveis jurídics estan estudiant les actuacions jurídiques pertinents per frenar-la.

STEPV també vol denunciar que va ser durant l’etapa de govern del PP quan es van produir grans retallades de plantilles, salaris, condicions laborals i inversions en educació i un control polític i ideològic del sistema educatiu estatal i valencià, “uns fets que haurien de fer reflexionar la societat valenciana sobre quins són els veritables motius d’aquesta campanya que no té res a veure ni amb l’interés general ni amb la millora del sistema educatiu valencià sinó en usar de manera detestable l’educació valenciana per guanyar vots”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *