Foradia

Jornades educatives a Alcoi per la mediació en la resolució de conflictes

• Els centres educatius i la regidoria d’Educació d’Alcoi planifiquen accions de formació al professorat en resolució i mediació de conflictes. • La primera de les accions tindrà lloc els propers 29 i 30 de gener amb les I Jornades de Convivència d’Alcoi, “Compartir para vivir”

Els centres educatius i la regidoria d’Educació d’Alcoi planifiquen accions de formació al professorat en resolució i mediació de conflictes.

Es tracta de consensuar protocols comuns que s’adapten a les característiques de l’entorn: treballar sobre aspectes tan decisius com la detecció del Bulling, Ciberbylling i altres situacions de risc; la creació d’equips mediadors en els centres; o la gestió positiva dels conflictes.

La primera de les accions tindrà lloc els propers 29 i 30 de gener amb les I Jornades de Convivència d’Alcoi, “Compartir para vivir”. Al voltant de 100 membres de la comunitat educativa s’han inscrit, la xifra final s’espera que siga de 150. Fins a quatre ponències, una taula redona i un intercanvi d’experiències s’han organitzat per a unes jornades que també compten amb la col·laboració dels Serveis Psicopedagògics de la Generalitat Valenciana (SPES) i el Servei de Formació del Professorat (CEFIRE) d’Alacant.

Per altra banda, el mes de març tindran lloc cursos de formació en mediació i convivència dirigits al professorat.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca la necessitat de crear “una cultura de la mediació” en Alcoi; per tant, a l’actual i definit calendari d’accions, s’han de sumar uns tallers d’interculturalitat, destinats a l’alumnat i professorat, i unes jornades de bones pràctiques, per tal de compartir experiències a centres d’Alcoi i de la zona.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *