foradia ivace

La Federació de Falles rep el III Premi a la Trajectòria Cultural de Foment AIC

Diana Morant: "Les Falles no només són un centre consumidor de cultura, sinó també un centre productor d'ella atés que fomenten l'activitat dels creadors en totes les seues facetes i durant tot l'any"

Foment ha recollit la III edició del Premi a la Trajectòria Cultural organitzat per Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç on es va fer entrega d’aquest reconeixement a la Federació de Falles de Gandia. A l’acte hi va assistir una àmplia representació del sector empresarial, les falles de la ciutat i de la corporació municipal encapçalat per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui no va dubtar a destacar durant la seua intervenció la importància del col·lectiu faller com un dels motors culturals de la ciutat i va reivindicar l’evolució espectacular dels “llibrets” fallers; el ‘Foc i Flama’, declarat aquest any com a publicació d’interés turístic; el premi de poesia Joan Climent; o el certamen teatral Ligorio Ferrer.

Vull mostrar el meu més sincer reconeixement a la tasca desenvolupada per les Falles de Gandia. En aquests moments vivim un període molt fructífer per al moviment faller de la ciutat, fruit d’una col·laboració lleial, sincera i exemplar entre la Junta Local Fallera i l’Ajuntament“, va afirmar Diana Morant, qui va finalitzar la seua intervenció destacant: “Actualment, les Falles de Gandia són un element plenament cultural, nexe unificador de veïns i, a més, motor econòmic i turístic. No només són un centre consumidor de cultura, sinó també un centre productor d’ella atés que fomenten l’activitat dels creadors en totes les seues facetes i durant tot l’any. I, molt important: les Falles vetllen pel manteniment del Valencià com a llengua pròpia“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *