foradia mediambient

Els municipis de l’Alcoià, l’Alacantí i el Comtat compten amb un nou ecoparc mòbil

• Nou ecoparc mòbil per als 37 municipis de les comarques l'Alcoià, l'Alacantí i el Comtat, zona del Consorci el Pla Zonal de Residus 7-A2. • Es tracta d'un equip de fàcil instal·lació que permetrà als veïns dipositar més de 40 tipus de residus

Nou ecoparc mòbil per als 37 municipis de les comarques l’Alcoià, l’Alacantí i el Comtat, zona del Consorci el Pla Zonal de Residus 7-A2. S’ha pagat amb una subvenció de 150.000 euros gestionada per la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat.

Es tracta d’un equip de fàcil instal·lació que permetrà als veïns dipositar més de 40 tipus de residus que no s’han d’abocar en els contenidors habituals. Entre ells, radiografies, piles, paper, fluorescents, tòners, roba i tèxtil, electrodomèstics, fàrmacs, etc. Aquest permetrà, a més, a conscienciar a la societat sobre la necessitat de practicar el reciclatge.

Per altra banda, de cara al futur, podrà habilitar-se un sistema de bonificacions per als veïns que l’utilitzen de forma més activa.

Segons Isabel Piquer, presidenta del Consorci, “aquest és el primer ecoparc mòbil, però estem tramitant 20 milions de la Unió Europea perquè els consorcis puguen adquirir més. Considerem que aquest és un model mixt molt interessant, que alterna la recollida fixa i mòbil, i que confirma les nostres intencions de complir amb els mandats europeus en matèria de medi ambient marcats per a 2020”.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *