foradia subscriutegrat

L’Alacantí, El Comtat i L’Alcoià compten amb un nou servei de gestió de residus

• Entre els seus objectius està la reducció dels residus tèxtils mitjançant la reparació, la reutilització i el reciclat, a través d'entitats d'inserció laboral • Isabel López, afirma que "ja no hem de parlar de residus de forma negativa sinó en el de treballar en un objectiu clar com és el Residu Zero"


Cespa ha sigut l’empresa contractada com a servei de tractament de residus pel Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2, que afecta 37 municipis de L’Alacantí, El Comtat i L’Alcoià.

El contracte, de solució transitòria, s’ha signat després d’11 anys sense que existira cap tipus d’acord. La despesa màxima d’aquest contracte és de més d’11 milions d’euros per un total de 2 anys (prop de 5,5 milions per any).

D’aquesta manera, els Municipis del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2 tractaran els seus residus a través d’aquest contracte tramitat pel Consorci, que obliga al compliment dels objectius de recuperació establits pel Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.

Entre els seus objectius està la reducció dels residus tèxtils mitjançant la reparació, la reutilització i el reciclat, a través d’entitats d’inserció laboral. També es planteja la possibilitat de la implantació d’un sistema de dipòsit, devolució, tornada i sistemes d’incentius amb envasos de begudes per a evitar el seu abandó i convertir-los en recursos.

La signatura del contracte es va rubricar el 22 de desembre en la Diputació d’Alacant per part de la presidenta del consorci, Isabel López, i de Jorge Tejedo, representant de la Planta de Tractament de RSU ‘Pedra Negra’. En la signatura també ha estat present el Director General de Canvi Climàtic, Joan Piquer.

La presidenta del Consorci, Isabel López, afirma que “ja no hem de parlar de residus de forma negativa sinó en el de treballar en un objectiu clar com és el Residu Zero”. Després de signar la solució transitòria, “hem d’engegar el Pla de Gestió”.

El Consorci de Residus del Pla Zonal 7 Àrea de Gestió A2 està format per la Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i 37 ajuntaments de L’Alcoià, El Comtat i L’Alacantí (Agost, Agres, Aigües, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alcoi, Alfafara, Almudaina, l’Alqueria d’Aznar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Busot, Cocentaina, Quatretondeta, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Ibi, Xixona, l’Orxa, Billeneta, Mutxamel, Muro d’Alcoi, Penàguila, Planes, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi, Tollos, la Torre de les Maçanes).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *