foradia aproop

Per què convoquem la manifestació de defensa de les pensions el dissabte dia 26?

• I és enguany, quan les nostres manifestacions i concentracions són cada vegada més massives, quan la pressió en el carrer comença a obligar al Govern • No és que no hi haja diners, és que les persones no són la seua prioritat

Portem diverses mobilitzacions, concretament quatre amb aquesta a Alcoi, i dues a Ibi, amb una molt important afluència de gent. En tots els casos les nostres concentracions s’han fet simultàniament a les realitzades en tot el territori nacional, també la del dissabte 26.

És indubtable que la importantíssima mobilització dels pensionistes rebutjant completament la “pujada del 0,25” ha portat com a resultat que per primera vegada les forces polítiques hagen hagut de posar damunt de la taula el problema de les pensions. Fins ara, amb el govern del PP, s’ha assistit a l’absolut buidament de la Caixa de la Seguretat Social, i ho han fet amb absoluta impunitat i destinant en molts casos els diners per a finalitats no previstes, al marge de les mateixes pensions.

No són les nostres pensions, que també

És com a conseqüència de la reiteració, durant 5 anys, de pujades del 0,25 quan ens mobilitzem els pensionistes, organitzant-nos progressivament. I és enguany, quan les nostres manifestacions i concentracions són cada vegada més massives, quan la pressió en el carrer comença a obligar al Govern a, després de molt temps d’afirmar la impossibilitat de qualsevol pujada a “de sobte”, trobar diners per a fer-ho.

Diners que només són meres promeses sense concreció, que en tot cas per a les pensions més baixes seria insuficient però una xicoteta victòria; com ho seria si, com mai va deure succeir, es torna a la Constitució de la qual ens van traure en 2011 i van rematar en 2013 i les pensions es revaloren d’acord amb l’IPC.

Però resulta que “la promesa” dels pressupostos ve amb trampa, és a dir, de nou és un engany. Aquesta pujada, conseqüència d’un pacte amb el PNB segons se’ns ven, és només, si s’aprova el pressupost, per a dos anys, just per a aguantar fins a eleccions i després… Doncs gens, volta al 0,25 i pendent de les decisions del govern de torn.

Les nostres pensions són un dret guanyat i pagat

Portem perdut més d’un 7% de poder adquisitiu en 8 anys, és a dir, ens estan baixant les pensions any rere any, per la qual cosa sorprenen enormement expressions com “jo no vaig a la plaça perquè cobre més“. No, siga el que siga la quantia de la pensió cobrem cada any menys. Però és que, a més, el 64% dels i de les pensionistes cobren menys de 700 € al mes i en conseqüència estan en el llindar de la pobresa. Ahir mateix desdejunem coneixent que es pretén eliminar el mínim per incapacitat permanent, que fins ara no podia estar per sota del 55% del salari mínim.

Tampoc es deroga el factor de sostenibilitat que vincula a les futures pensions a l’esperança de vida i que condemna a pensions futures de misèria. Ni tampoc el copagament farmacèutic, que fa que se’ns muira gent per no poder pagar el seu tractament, quan, a més, cada vegada es lleven més medicaments de la cobertura de la Seguretat Social. Es governa a colp d’enquesta, sense més objectiu que romandre en el poder.

Que no et seguisquen robant la teua pensió, que no et roben el teu futur.

Per açò convoquem a tots i totes, a joves i a majors, a autònoms i a aturats a estudiants, a funcionaris, a dependents…
No és que no hi haja diners, és que les persones no són la seua prioritat: s’augmenta el pressupost de defensa un 10,7% (819.000.000 €) pel que fa a l’any passat, se segueixen rescatant autopistes d’amiguetes… però s’obliden de la dignitat de 9 milions de pensionistes, com s’obliden de la dignitat del 51% de la nostra població, i de les dones a les quals deixen sense els 200 milions anuals promesos en els Pressupostos Generals per a dotar el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
Volem omplir la plaça, necessitem omplir la plaça. Per totes i tots, no podem cedir: ‘persistir, insistir, resistir i mai desistir’.

Senyors i senyores del govern, quant valen les vides dels pensionistes?

Quant valen les vides de les dones?

Font: Antonio Matarredona, representant a Alcoi de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *