foradia subscriutegrat

UPyD insta l’Ajuntament a informar els estrangers per votar

Exigeix que s'iniciï una campanya d'informació en edificis, webs i comptes de xarxes socials municipals. Les pròximes eleccions municipals, és que els estrangers, a més d'empadronar-se han de declarar formalment la seua voluntat de votar, és a dir, han de manifestar formalment un dret que els pertany pel nero fet de formar part de la ciutadania.

voteUPyD demana a l’Ajuntament a informar els estrangers residents a Alcoi que s’han d’inscriure al cens electoral abans del 30 de desembre per votar a les eleccions municipals del 2015. El principal parany detectat recentment en relació amb les pròximes eleccions municipals, és que els estrangers, a més d’empadronar-se han de declarar formalment la seua voluntat de votar, és a dir, han de manifestar formalment un dret que els pertany pel nero fet de formar part de la ciutadania. (L’article 13.2 de la constitució espanyola estableix el dret dels estrangers de països amb conveni a participar en les eleccions municipals).

Els ciutadans de la Unió Europea, Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago podran votar en les eleccions municipals si manifesten la seva voluntat d’exercir aquest dret a Espanya . El termini per manifestar la voluntat de votar en les pròximes eleccions municipals finalitza el 30 de desembre de 2014.

La formació magenta a Alcoi assenyala que segons la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) gaudeixen del dret de sufragi actiu en les eleccions municipals totes les persones residents a Espanya que, sense haver adquirit la nacionalitat espanyola tinguin la condició de ciutadans de la Unió Europea o reuneixin els requisits per ser elector exigits en aquesta Llei per als espanyols i hagin manifestat la seva voluntat d’exercir el dret de sufragi actiu a Espanya.

jorge

Jorge Pérez./

Segons Jorge Pérez, coordinador d’UPyD, que lamenta la falta d’informació per part del Consistori, “a Alcoi, una ciutat on un 10% de residents són estrangers, el consistori hauria d’informar com toca dels drets que aquests tenen”


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *