foradia cdturisme

Un miliar d’alumnes gaudeixen del ‘Safor de Lletres’, una setmana de tallers sobre llengua i literatura

• La comarca de la Safor i la ciutat de Gandia ha celebrat la iniciativa ‘Safor de Lletres’, al voltant de la llengua i la literatura • S’han desenvolupat diverses activitats obertes al públic: hi ha hagut tallers de poesia, de narrativa i, fins i tot, de rap, així com contacontes i xerrades d’autors.


La comarca de la Safor i la ciutat de Gandia ha celebrat la iniciativa ‘Safor de Lletres’, al voltant de la llengua i la literatura. Al llarg d’una setmana s’han dut a terme trenta-dos tallers, a una dotzena de centres educatius de la comarca, dels quals han gaudit vora un miliar d’alumnes.

Durant els set dies que ha durat ‘Safor de Lletres’, s’han desenvolupat diverses activitats obertes al públic: hi ha hagut tallers de poesia, de narrativa i, fins i tot, de rap, així com contacontes i xerrades d’autors.

Javier Vicente ha impartit un taller sobre com escriure millors tuits i entrades al Facebook. Llenguatge i xarxes socials s’han donat la mà en un taller pràctic i actual. Begonya Pozo, poeta i professora de la Universitat de València, ha compartit un taller impactant i proper sobre poesia actual feta per dones. Un dels filòlegs valencians més prestigiosos i veterans, Vicent Pitarch, ha parlat sobre la figura de Pompeu Fabra i les Normes de Castelló. També s’ha comptat amb una de les grans referències de la literatura infantil i juvenil, Carles Cano, amb un taller anomenat ‘10 raons per les quals contar a l’escola’.

Finalment, la comarca ha retut un homenatge al poeta Joan Climent. L’acte, als salons de Foment, ha consistit en un interessant parlament d’Antònia Cabanilles i la posterior lectura de diversos textos del poeta amb la música d’Imma Gorrita; i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i regidores i regidors dels consistoris de Gandia i Montitxelvo.

Tot organitzat pel CEIC Alfons el Vell i per Saforíssims Societat Literària, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, l’IMAB, el CEFIRE i FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura.

Tant el CEIC Alfons el Vell com Saforíssims han valorat de manera molt positiva les jornades i esperen consolidar el projecte ‘Safor de Lletres’ com una activitat anual que ajude a dignificar i visibilitzar les nostres lletres i els nostres autors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *