foradia subscriutegrat

Xarrada sobre la resistència civil pacífica en l’actual context català, divendres 25 de maig

• Els primers objectors de consciència al servei militar en època franquista, Pepe Beunza i d'Arbre Agulló, impartiran una xarrada a Alcoi dedicada a la promoció de la resistència civil pacífica • Divendres 25 de maig, a les 19.30 h, al Centre Ovidi Montllor, carrer Vistabella 8.

Els primers objectors de consciència al servei militar en època franquista, Pepe Beunza i d’Arbre Agulló, impartiran una xarrada a Alcoi dedicada a la promoció de la resistència civil pacífica en l’actual context català. Serà divendres 25 de maig, a les 19.30 h, al Centre Ovidi Montllor, carrer Vistabella 8.

Pepe Beúnza és considerat el primer objector de consciència al servei militar a l’Estat espanyol. La seua oposició al servei militar li va comportar 2 consells de guerra, amb més de 2 anys de presó i 18 mesos en un batalló disciplinari de la legió al Sàhara.

Arbre Agulló, alcoià de naixement, va entrar en contacte amb el pacifisme a partir de lectures de Martin Luther King i Ghandi. Es va declarar objector de consciència en 1971, mesos després de Beúnza. Per aquest motiu va passar 3 anys, 3 mesos i 13 dies a la presó i, després, va estar exiliat a França. Forma part actualment del moviment ecologista i pacifista.

Tots dos participen actualment en la iniciativaEn peu de pau“, que tracta de consolidar i estendre les pràctiques de resposta civil pacífiques i no violentes, davant la retallada de drets i llibertats ciutadanes a Catalunya.

Cal afegir que aquesta mateixa xarrada també es farà el dissabte 26 de maig, a les 19 h, a la biblioteca de Sella, municipi de la Marina Baixa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *