foradia subscriutegrat

Alcoi prepara una nova trobada del País Valencià d’investigació contra el càncer

• El congrés, en aquesta ocasió, se celebra sota el títol ‘#InvestigarEsAvanzar en la lluita contra el càncer’ • El seu objectiu divulgar els treballs que estan desenvolupant els investigadors del País Valencià en l'avanç del coneixement i en la lluita contra el càncer.


Presentada la tercera edició de la Trobada d’Investigadors en Càncer de la Comunitat Valenciana ‘Ciutat d’Alcoi’, que tindrà lloc el pròxim 20 d’abril.

El congrés, que en aquesta ocasió se celebra sota el títol ‘#InvestigarEsAvanzar en la lluita contra el càncer’, té com a objectiu divulgar els treballs que estan desenvolupant els investigadors del País Valencià en l’avanç del coneixement i en la lluita contra el càncer.

La jornada servirà, així mateix, com un punt de trobada entre els investigadors del País Valencià per a fomentar sinergies entre diferents grups i disciplines, per a promoure nous investigadors i també per a donar a conéixer les eines que ofereix la Generalitat Valenciana en suport a la recerca.

A l’acte de presentació han assistit Toni Francés, alcalde d’Alcoi; Carlos Camps, president d’ASEICA; Jacobo Martínez, en representació de FISABIO; Antonio Arques, sotsdirector de Recerca del Campus d’Alcoi de la UPV; José Antonio López, cap del laboratori de Biologia Molecular de l’IVO (Institut Valencià d’Oncologia) i coordinador del Congrés; i Paco Fuster, president del CEM +QUEUNTRAIL.

#InvestigarEsAvanzar en la lluita contra el càncer està organitzat per la Xarxa Valenciana de Biobancos (RVB), por la Fundación para el Fomento de la Investigación Sanitaria y Biomédica de la Comunidad Valenciana (FISABIO), i el CEM +QUEUNTRAIL, organitzador del Trail Solidari Alcoi, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València). A més, aquesta edició comptarà amb el suport de l’Associació Espanyola de Recerca contra el Càncer (ASEICA).

La jornada estarà distribuïda en quatre simposis que abordaran la recerca del càncer des de diferents punts de vista: recerca bàsica; prevenció i salut pública; recerca traslacional; i recerca aplicada.

En cada simposi es presentaran projectes de grups d’investigadors de la Comunitat Valenciana, entre ells, els resultats d’un projecte de recerca que s’ha desenvolupat en l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, finançat amb la campanya ‘Dorsal 0’ del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, amb la participació del departament d’oncologia de l’Hospital, de l’àrea de salut, i la Fundació Fisabio. El seu objectiu és obtenir dades sobre la incidència del càncer en els habitants de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *