foradia elgrat

Albiol fomenta en Europa investigacions per la violació del dret d’expressió en Espanya

• "A l’Estat espanyol s’estan produint casos escandalosos i evidents de retallades de les llibertats civils, com és la imminent entrada a presó del cantant Valtonyc" • “Les autoritats europees no poden quedar impassibles davant la vulneració d’uns drets recollits dins la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea

La Comissió Europea inicia investigacions sobre la possible violació dels drets fonamentals de lliure expressió i lliure expressió artística a l’Estat espanyol. Ens informa l’eurodiputada per EU Marina Albiol, qui manifesta satisfacció al respecte.

Aquestes investigacions es duran a terme junt amb la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors del Parlament Europeu. Ho faran arran d’una petició presentada al Parlament Europeu pel col·lectiu ‘No Callarem’, en principi desestimada, però impulsada de nou, amb èxit, per l’eurodiputada i altres companys.

Segons expressa Albiol, “les autoritats europees no poden quedar impassibles davant la vulneració d’uns drets recollits dins la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, i a l’Estat espanyol s’estan produint casos escandalosos i evidents de retallades de les llibertats civils, com és la imminent entrada a presó del cantant Valtonyc, uns fets que són d’autèntica vergonya per a qualsevol societat plenament democràtica”.

Albiol explica que de demostrar-se que aquesta vulneració és sistemàtica, es podrien iniciar accions de sanció cap a l’Estat espanyol.

Al mateix temps, Marina Albiol ha volgut expressar el seu suport “a Valtonyc i a la resta d’artistes, cantants, tuiters i periodistes que estan sent víctimes de l’autoritarisme del govern espanyol i la seua Llei Mordassa, “una legislació que converteix l’Estat en repressiu”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *