foradia subscriutegrat

Alcoi camina cap al reconeixement ‘Ciutat Amiga de la Infància’ per part d’UNICEF

• UNICEF ha acceptat al municipi com a candidat per a la VII edició d'aquest reconeixement, que suposaria un valor afegit per al municipi com a garant dels drets i qualitat de vida dels infants.


Alcoi camina cap al reconeixement ‘Ciutat Amiga de la Infància’ per part d’UNICEF’. L’entitat ha acceptat al municipi com a candidat per a la VII edició d’aquest reconeixement, que suposaria un valor afegit per al municipi com a garant dels drets i qualitat de vida dels infants.

Són ja dos anys els que l’Ajuntament està treballant per aconseguir-ho. Han sigut múltiples les iniciatives que el Govern ha llançat per considerar a les xiquetes i els xiquets agents actius de la ciutat, fomentant l’oci, l’educació i la participació.

Des del Govern es destaquen, entre altres actuacions:

  • Inversions en la millora de parcs infantils
  • Els pressupostos participatius per a xiquets
  • L’ampliació de l’Escola esportiva d’iniciació (EPI)
  • La Mostra de Teatre Escolar
  • La Biblioteca Infantil de Tirisiti

També cal remarcar que fa uns mesos es va constituir el CLIA, Consell Local d’Infància i Adolescència d’Alcoi, on participen un total de 17 centres escolars. Per altra banda, el Govern ha redactat el Pla Infantil d’Infància, un full de ruta que marcarà les polítiques a desenvolupar en aquest camp de 2018 a 2023.

La regidora de Serveis Socials, Aroa Mira recalca que el nostre Govern sempre ha tingut present a la infància, hem de tenir en compte que una ciutat que pensa en la infància és una ciutat que pensa en el futur de tots. En ella, els xiquets són agents actius, opinen sobre el que els afecta i les seues veus són tingudes en compte.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *