foradia elgrat

La Coordinadora d’Estudis Eòlics d’El Comtat va denunciar la corrupció del Pla Eòlic Valencià fa 16 anys

• Els assumptes que ara han aparegut “no són més que la punta de l'iceberg de la corrupció generalitzada que patim llavors al País Valencià” • “Encara ha d'eixir a la llum molta porqueria i, probablement, no isca mai".

La Coordinadora dEstudis Eòlics d’El Comtat ja va denunciar fa 16 anys “els tripijocs, corrupcions i ‘pelotazos’ que s’estaven donant” al País Valencià amb l’adjudicació dels parcs eòlics valencians.

Després de tants anys, quasi tots els delictes ha prescrit i la Coordinadora sospita “que les presons no s’ompliran dels corruptes ni molt menys”. Per açò, afirma que “una justícia tan lenta, mai pot dir-se que siga justa i, per tant, no podem estar orgullosos que ara isquen a la llum les corrupteles de fa tants anys”.

En qualsevol cas, sostenen des de l’entitat, que els assumptes que ara han aparegut “no són més que la punta de l’iceberg de la corrupció generalitzada que patim llavors al País Valencià”.

Encara ha d’eixir a la llum molta porqueria i, probablement, no isca mai: al cap i a la fi, els Cotino són uns empresaris de províncies i han sigut enxampats, però la resta d’adjudicataris (que són grans elèctriques i grans empreses del sector de la construcció) seran més llests i no seran enxampats”. Tot “presumptament”, afirmen.

Per a defensar aquesta conclusió, la Coordinadora posa sobre la taula un raonament amb xifres del Pla Eòlic Valencià:

“Ací es parla que la família Cotino (Sedesa) va obtenir 40 milions de benefici dels quals va pagar a Zaplana 10 milions, però és que els Cotino només tenien el 25% de 400 MW instal·lats. En total, el Pla Eòlic, constava de 1700 MW. Amb una senzilla regla de tres, si els Cotino, amb 100 MW, van obtenir 40 milions de beneficis i van donar 10 milions al Partit Popular, caldria pensar que d’un total de 1700 MW, la totalitat de les empreses adjudicatàries obtindria un benefici de 680 milions d’euros i, en la mateixa proporció, pagarien una comissió de 170 milions d’euros. O algú ha pensat que només se’ls va exigir comissió als Cotino?, però tot açò presumptament, fins que la justícia es pronuncie”.

Per aquestes raons, la Coordinadora sosté que la Generalitat hauria d’acabar definitivament amb el Pla Eòlic Valencià, “que segurament li portaria més problemes que solucions”. I començar un altre Pla.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *