foradia barnasants

Ser dona i immigrant, una realitat difícil

• La Federació de Dones Progressistes ha volgut fer un reconeixement a les dones immigrants pel Dia Mundial de la Salut de les Dones, 28 de maig • Una enquesta a a través de la qual es desprén que els professionals comprenen els efectes de la migració, de la realitat que han de viure les dones migrants i dels seus efectes en la salut


Sensibilitzar a la ciutadania sobre els efectes negatius que genera el procés migratori en la salut de les dones i saber el grau de coneixement que té la ciutadania al respecte. Aquest és l’objectiu de la Federació de Dones Progressistes, que han volgut fer un reconeixement a les dones en general i a les dones immigrants en particular pel Dia Mundial de la Salut de les Dones, 28 de maig.

Per a dur-lo a terme, han realitzat una enquesta a 219 professionals de l’àmbit sociosanitari, a través de la qual es desprén que els professionals comprenen els efectes de la migració, de la realitat que han de viure les dones migrants i dels seus efectes en la salut

  • La síndrome d’Ulisses, que consisteix a un estrés crònic pel fet de viure de manera obligada lluny de la seua terra i família
  • La majoria d’elles desenvolupen un treballa poc qualificat i precari, a causa de la dificultat d’homologar els títols acadèmics i per la discriminació del mercat laboral.
  • Postergació del seu cuidat sanitari propi, malgrat el prejudici estés segons el qual realitzen major ús del sistema sanitari.
  • Major vulnerabilitat pel que fa a violència de gènere

Tots aquests factors redunden en un impacte negatiu per a la salut física i psíquica d’un sector social que contribueix, igual que qualsevol altre, a l’economia i el benestar social.

No obstant això, l’enquesta confirma el desconeixement generalitzat dels efectes del Reial Decret-Llei 16/2012 segons el qual es limita l’accés al sistema públic de salut en situació irregular, suposant una vulneració del dret a la salut. Tan sols les urgències, les dones embarassades o les menors en aquesta situació en poden fer ús.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *