foradia mediambient

Professores de Cotes Baixes: “perquè en un futur la vida siga més igualitària”

• Com a models del món de l’educació, el seu desig “és ficar el nostre granet de sorra perquè en un futur la vida siga més igualitària"

Alcoi ha viscut una concentració del 8 de Març històrica. Més de 2.000 persones, homes i dones de totes les sensibilitats polítiques i de totes les generacions, s’han concentrat a la Plaça d’Espanya per a protestar contra un sistema que oprimeix al gènere femení des de diferents àmbits.

El manifest llegit pel Col·lectiu 8 de Març i Dones ha emfatitzat en la necessitat de canviar unes bases estructurals que generen una societat més igualitària. Així mateix, ha criticat un Govern central polítiques del qual no fan sinó redundar en la desigualtat i la cultura masclista que ens rodeja.

D’aquesta manera, Alcoi s’ha sumat a un moviment que transcendeix les fronteres locals, autonòmiques i nacionals, per a iniciar un camí cap a una nova societat més humanitzada, empàtica i igualitària. Parlem amb alguns presents de la concentració perquè ens aporten les seues raons.

El feminisme és una manera de visualitzar que les dones no sols estan sinó que també són imprescindibles. No som l’envoltori, som l’essència de l’ésser humà, que té cos i ànima per a poder dur endavant la vida, i això no és poc”, així ho expressen professores presents a la concentració del 8 de Març alcoià.

Com a models del món de l’educació, el seu desig “és ficar el nostre granet de sorra perquè en un futur la vida siga més igualitària per a totes i tots”.

I ho fan, a més d’amb la seua presència i veu, exhibint una samarreta de Forges que posa en evidència que el treball d’ama de cas, que comporta moltíssimes habilitats i responsabilitats, i no està valorat socialment.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *