foradia elgrat

El magistrat Joaquim Bosch presenta a Alcoi el llibre ‘El secuestro de la justícia’

• Joaquim Bosch presentarà el seu llibre 'El secuestro de la justícia', escrit amb Ignacio Escolar, director d'eldiario.es • Parlaran de la lluita contra la corrupció, les ingerències del poder polític en el sistema judicial, l'ús de la Justícia en el conflicte territorial català, els abusos de la banca...


El Centre Ovidi Montllor d’Alcoi acollirà Joaquim Bosch, exportaveu de Juezas i Jueces por la Democracia, qui presentarà el seu llibre ‘El secuestro de la justícia’, escrit amb Ignacio Escolar, director d’eldiario.es. Serà el dijous 14 de juny a partir de les 19:30h. Acompanyarà a Bosch l’alcoiana Zulima Pérez, professora de Dret Constitucional a la Universitat de València, i Sandra Obiol, professora de la Universitat de València de la Facultat de Ciències Socials

Al llibre aborden la crisi del sistema judicial espanyol. Com no pot ser d’altra manera, entre altres temes, parlaran de la lluita contra la corrupció, les ingerències del poder polític en el sistema judicial, l’ús de la Justícia en el conflicte territorial català, els abusos de la banca (preferents, hipoteques …), el mal funcionament de la defensa de la dona en qüestions de violència masclista, el deteriorament de drets com la presumpció d’innocència, la llibertat d’expressió i abús de la presó condicional, la limitadíssima aplicació d’una mala llei: la de memòria històrica i, la criminalització dels immigrants.

El llibre conté una crítica a la poderosa capa superior del món de la justícia: Tribunal Constitucional, Consell General del Poder Judicial, Tribunal Suprem i Audiència Nacional, i també la Fiscalia General de l’Estat, així com la Fiscalia Anticorrupció… Aquests són organismes decisius que, en opinió dels autors, han estat manipulats pel poder polític fins al punt de perdre fins i tot l’aparença d’independència.

També hi ha cabuda per l’elogi de la part més sana del sistema judicial espanyol, formada especialment pels milers de jutges de primera instància als quals es deu que arribaren als tribunals europeus els casos d’abusos de la banca, sobretot en qüestions de desnonaments.

Joaquim Bosch, per la seua banda, ha exercit la seua activitat professional en els jutjats de Barcelona, Dénia, Vinaròs i Massamagrell. Actualment és jutge de primera instància i instrucció a Moncada (València), en el partit judicial és el magistrat degà. Col·labora habitualment com a expert en temes jurídics a La Sexta i Cuatro. Entre 2012 i 2016 ha estat portaveu nacional de Jutges per a la Democràcia.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *