foradia cdturisme

“La política s’ha d’impregnar dels valors de Jesucrist”

• El màxim representant dels valencians entre els anys 1995 i 2002, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut per pressumpta corrupció • “N’hi ha bona gent entre els polítics, però per definició, la pràctica política condueix a la cobdícia i l’ambició”

El màxim representant dels valencians entre els anys 1995 i 2002, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut per la policia per presumptes delictes econòmics. A l’expresident de la Generalitat Valenciana se l’acusa, entre altres, d’obtenir comissions econòmiques per l’adjudicació de contractes públics irregulars i per tindre diner negre amagat en paradisos fiscals.

Aquest cas representa moltes coses: una vergonya més a acumular per part dels valencians. Un cas més en la història negra del Partit Popular, i de rebot per a Ciudadanos, partit que flirtejava amb l’expresident i els seus contactes de partit, com són Emigdio Tormo, José Joaquin Ripoll o Emilio Argüeso.

Però sobretot, aquest cas representa una evidència més del fet que la corrupció valenciana ha sigut un gran obstacle a l’hora de desenvolupar el territori.

Per fortuna, el partit polític amb més casos de corrupció d’Europa, inclús sentenciat per lucrar-se de la trama corrupta Gürtel, ja no és el que governa el País Valencià. Això no obstant, no sabem fins a quin punt ens ha endarrerit la nostra evolució quant a millora d’infraestructures, repartiment de riquesa, desenvolupament de projectes i de cultura, qualitat de serveis i de vida.

Volem parlar sobre el tema amb les nostres veïnes i veïns d’Alcoi per conéixer què pensen al respecte.

Precisament pels actes de corrupció que coneixem dia a dia, Loli i Macu estan desencantades de la política. Així i tot, consideren que és bo que estiguen eixint a la llum i que la justícia estiga condemnant alguns dels corruptes.

No obstant això, com a testimonis de Jehovà que són, ens comenten que “Déu no ha dotat a l’home amb la facultat de governar-se, per això la política sempre serà corrupció”. Des del seu punt de vista, “el poder és un imant per al poder, qui té poder vol més poder i al final acaba convertint-se en una persona egoista”.

N’hi ha bona gent entre els polítics, però per definició, la pràctica política condueix a la cobdícia i l’ambició”. Per aquests motius, perquè la política funcione, ens comenten Loli i Macu, cal que s’impregne dels valors de Jesucrist: humilitat, solidaritat, generositat i sacrifici pels altres.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *