foradia subscriutegrat

“Si Zaplana ha tingut més, tots nosaltres hem tingut menys”

• La detenció de Zaplana representa una evidència més del fet que la corrupció valenciana ha sigut un gran obstacle a l’hora de desenvolupar el territori. • En qualsevol cas, "és bo que ens assabentem de tots els casos que estan eixint"

El màxim representant dels valencians entre els anys 1995 i 2002, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut per la policia per presumptes delictes econòmics. A l’expresident de la Generalitat Valenciana se l’acusa, entre altres, d’obtenir comissions econòmiques per l’adjudicació de contractes públics irregulars i per tindre diner negre amagat en paradisos fiscals.

Aquest cas representa moltes coses: una vergonya més a acumular per part dels valencians. Un cas més en la història negra del Partit Popular, i de rebot per a Ciudadanos, partit que flirtejava amb l’expresident i els seus contactes de partit, com són Emigdio Tormo, José Joaquin Ripoll o Emilio Argüeso.

Però sobretot, aquest cas representa una evidència més del fet que la corrupció valenciana ha sigut un gran obstacle a l’hora de desenvolupar el territori.

Per fortuna, el partit polític amb més casos de corrupció d’Europa, inclús sentenciat per lucrar-se de la trama corrupta Gürtel, ja no és el que governa el País Valencià. Això no obstant, no sabem fins a quin punt ens ha endarrerit la nostra evolució quant a millora d’infraestructures, repartiment de riquesa, desenvolupament de projectes i de cultura, qualitat de serveis i de vida.

Volem parlar sobre el tema amb les nostres veïnes i veïns d’Alcoi per conéixer què pensen al respecte.

 

Si ell ha tingut més, tots nosaltres hem tingut menys, ens comenta Cecília respecte al que ha sigut president de la Generalitat entre els anys 1995 i 2002, Eduardo Zaplana, recentment detingut per presumptes actes de corrupció.

Ara que ha sigut detingut, Cecilia afirma que “qui la fa la paga. O almenys així hauria de ser, perquè segurament molts dels delictes que ha comés no eixiran a la llum o ja estaran prescrits”.

Perquè no és el mateix robar en quantitats milionàries que robar a peu de carrer, ens comenta Cecilia, “si nosaltres robarem qualsevol cosa, ens agafarien ja mateix, perquè la justícia no és igual per a tots”.

En qualsevol cas, “és bo que ens assabentem de tots els casos que estan eixint, perquè d’aquesta manera podem manifestar-nos com a poble i promoure reivindicacions i canvis per tal de millorar“. Perquè és clar que “si ens mantenim en la ignorància no podem fer res”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *