foradia pressupostparticipatiualcoi

Les Trobades en Valencià reivindiquen millores educatives i la normalització lingüística

• En total han sigut més de 216.500 les persones que han format part de les 19 Trobades celebrades enguany, compartint la dignitat de l’ensenyament i la complicitat de revitalitzar la llengua. • Entre les reivindicacions d'Escola Valenciana destaquen: la normalització del valencià, la millora de la qualitat educativa i una ràdio i una televisió en valencià.

Les Trobades d’Escoles en Valencià han conclòs en Biar el seu viatge per les comarques del País Valencià. En total han sigut més de 216.500 les persones que han format part de les 19 Trobades celebrades enguany, compartint diferents manifestacions de la cultura popular, la dignitat de l’ensenyament en valencià i la complicitat de revitalitzar la llengua.

Les Trobades d’Escoles en Valencià són els escenaris on els seus organitzadors, Escola Valenciana, expressen les seues propostes de millora. Entre elles destaquen: la normalització del valencià, la millora de la qualitat educativa i una ràdio i una televisió en valencià.

Un dels objectius, segons remarca el seu portaveu, Josep Roca, “és assolir la normalització lingüística en tots els àmbits”. Per aconseguir-ho Roca assenyala la necessitat d’aprovar, abans que acabe el 2018, la nova llei de la funció pública l’aprovació de la nova llei de la funció pública, “que inclou la capacitació en valencià per treballar en l’àmbit administratiu”.

Pel de millorar la qualitat educativa, Escola Valenciana demana que el nou executiu de Pedro Sánchez prioritze la derogació de “l’antidemocràtica i injusta LOMCE”: “La ministra d’Educació del Govern socialista, Isabel Celáa, hauria d’inaugurar la cartera ministerial amb una decidida aposta pel consens educatiu. La primera acció de Celáa hauria de ser trencar amb el tarannà impositiu dels seus antecessors i anul·lar la llei Wert. Després, hauria de convocar tots els agents vinculats al món educatiu i establir-ne un pacte que compte amb l’experiència de les comunitats educatives”.

Rebre les emissions de TV3 i IB3 i gaudir d’una ràdio i una televisió íntegrament en valencià és una altra de les reivindicacions d’Escola Valenciana. “Un bon exemple de normalitat el trobem hui a la Trobada de Biar: À Punt Mèdia, la televisió de les valencianes i els valencians, s’hi ha desplaçat per gravar la festa pel valencià acompanyada dels personatges Bíters

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *