foradia cdturisme

Descontent generalitzat amb les noves proves del nivell C1 del valencià, l’antic mitjà

• Vora 10.000 persones han signat un manifest a la plataforma virtual change.org en la qual manifesten que el nivell de la prova excedia amplament el nivell mitjà • Molts dels estudiants estan presentant queixes a Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, reclamant una revisió de la prova

La realització de les primeres proves del nivell C1 del valencià convocades per la Junta Qualificadora de Coneixement de Valenciàd’enguany, l’antiga titulació del nivell mitjà, ha provocat un malestar massiu per part de les persones que s’han presentat per considerar-les d’un nivell acadèmic superior.

La prova, a la qual s’han presentat 18.736 persones, ha tingut enguany un nou format, adaptat al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL), i nous criteris d’avaluació.

Vora 10.000 persones han signat un manifest a la plataforma virtual change.org en la qual manifesten que el nivell de la prova excedia amplament el nivell mitjà. Les crítiques apunten que el text de comprensió lectora, primer exercici, era científic i les respostes no es podien resoldre amb criteris lingüístics, a causa de la seua ambigüitat.

Els textos dels exercicis 2 i 3 també eren de caràcter científic, expressen els estudiants, i el vocabulari de les opcions de resposta era d’un tecnicisme que tampoc es correspon amb el nivell.

Els criteris d’avaluació, per altra banda, també han sigut més estrictes que amb els exàmens de tots els anys anteriors: una de les tres parts amb menys del 50% de les preguntes encertades suposa l’eliminació de la convocatòria.

Per aquests motius, molts dels estudiants estan presentant queixes a Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, reclamant una revisió de la prova.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *