foradia ivace

La Generalitat ofereix ajudes a 155 municipis per a combatre el despoblament

• La Generalitat ha destinat un total de tres milions d'euros procedents de la línia específica del Fons de Cooperació Municipal • Es distribuiran amb un màxim de 100.000 euros per municipi.

155 municipis rebran ajudes del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament durant l’any. La Generalitat ha destinat un total de tres milions d’euros procedents de la línia específica del Fons de Cooperació Municipal, que es distribuiran amb un màxim de 100.000 euros per municipi.

Les ajudes, que ja han eixit publicades al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), formen part de l’agenda Avant contra la despoblació i estan dirigides a poblacions amb aquest risc demogràfic.

Els requisits per a rebre les ajudes són: un nombre d’habitants inferior o igual a 20 per quilòmetre quadrat; una taxa de creixement de la població menor o igual a 0% en els últims 20 anys; una taxa de creixement vegetatiu menor o igual a -10% en els últims 20 anys; un índex d’envelliment major o igual al 250%; un índex de dependència major o igual al 60% i una taxa migratòria menor o igual a zero.

També es podran beneficiar d’aquestes ajudes els municipis que no complisquen els anteriors requisits, però que tinguen una població inferior a 120 habitants o que pertanguen a àrees funcionals amb una densitat demogràfica igual o inferior a 12,5 habitants per quilòmetre quadrat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *