foradia pressupostparticipatiualcoi

El Partit Popular d’Alcoi proposa el sacrifici zero en animals abandonats

• El Partit Popular alcoià proposar eliminar la possibilitat del sacrifici dels animals abandonats que estableix l'ordenança municipal. • “En una societat desenvolupada com la nostra hem de perseguir l'objectiu de sacrifici zero en animals abandonats”.


El Partit Popular alcoià proposar eliminar la possibilitat del sacrifici dels animals abandonats o potencialment perillosos que estableix l’ordenança municipal de tinença d’animals.

A més, proposa l’obligatorietat, per part de la gestió de l’alberg caní, de sol·licitar permís amb anterioritat a l’Ajuntament d’Alcoi, en el cas que s’haguera determinat que un animal necessitara eutanàsia.

El regidor del PP d’Alcoi Nacho Palmer argumenta que “en una societat desenvolupada com la nostra hem de perseguir l’objectiu de sacrifici zero en animals abandonats”.

D’aquesta manera els mètodes d’eutanàsia autoritzats es limitarien a ser aplicats en casos “en els quals siga dictaminat sota criteri veterinari, atenent conductes marcadament agressives cap a les persones o altres animals i en els quals haja sigut valorat com a irrecuperable per part d’un veterinari amb coneixements acreditables de comportament animal, o en els casos d’estats patològics, sense possibilitat de tractament que impliquen sofriment per a l’animal o que suposen un risc de transmissió de malalties contagioses greus”.

D’altra banda, el regidor manifesta la necessitat d’implementar mesures per a reforçar els mecanismes d’adopció d’animals mitjançant campanyes divulgatives i facilitant el seu procés. I també d’augmentar el suport a la protectora d’animals que gestiona l’alberg caní, “ja que està realitzant un servei municipal i necessari”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *