foradia subscriutegrat

Un espai municipal per soterrar i poder recordar les mascotes alcoianes

• Municipis com Barcelona, Madrid, Elx o Mislata ja compten amb espais, informa Compromís • “Hi ha qui no entén que es puga patir tant o més per la mort d'un gos que per la d'un familiar".


Un espai municipal per poder soterrar a les mascotes, una proposta que Compromís planteja a l’Ajuntament d’Alcoi i que vol consensuar amb les entitats que defensen el benestar dels animals a la nostra ciutat.

Aquesta seria una alternativa a la incineració per a quan arriba el final dels animals que hi ha censats a la ciutat, que són més de 6.000.

Municipis com Barcelona, Madrid, Elx o Mislata ja compten amb espais reservats a les mascotes al seu cementeri o a altres zones on poder recordar a les nostres mascotes, informa el regidor Màrius Ivorra. Aquests espais no requereixen de gran quantitat de sol, “així que seria fàcil preparar una zona per aquest ús”.

Per altra banda, el regidor assenyala quetenim un seriós dèficit d’educació emocional a l’hora d’afrontar la mort de les nostres mascotes”, explica Ivorra, qui afirma que existeix incomprensió, hi ha qui no entén que es puga patir tant o més per la mort d’un gos que per la d’un familiar. Però és que, al cap i a la fi, un animal també és part de la família. Un ésser amb el qual, en molts casos, es crea un vincle igual d’estret, o fins i tot major, que el que s’estableix amb qualsevol altre ésser humà.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *