foradia ivace

Infografia amb la nova normativa dels accents diacrítics

• L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat la simplificació de l’accentuació de les paraules monosíl·labes diacrítiques • S'ha reduït el seu llistat a 15 paraules, les quals estan representades la infografia.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat la simplificació de l’accentuació de les paraules monosíl·labes diacrítiques (les d’una sola síl·laba que varien de significat segons porten accent o no). Algunes d’aquestes paraules són: “bé/be”, “món/mon”, “sé/se”, “vós/vos” i “què/que”, entre d’altres.

En concret la normativa ha reduït el seu llistat a 15 paraules, les quals estan representades mitjançant dibuixos i definicions a una infografia que ha publicat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Des de la Unitat de Normalització de la Diputació es mostren satisfets dels resultats que ha tingut la nova infografia a les xarxes socials: “s’ha fet viral en menys d’una setmana a través de Facebook. L’èxit es deu al fet que és una manera visual fàcil d’entendre la normativa i ajuda a memoritzar els casos on s’ha de posar accent diacrític en valencià”.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *