Acció Cultural i Escola Valenciana valoren positivament les polítiques lingüístiques i culturals de l’Acord del Botànic
• La Federació d’Escola Valenciana i Acció Cultural País Valencià han realitzat un balanç positiu de l’Acord del Botànic • Valoren, entre altera, la generalització de l’ús del valencià a l’hora de fer declaracions públiques, o la recent recuperació de la ràdio i televisió valencianes.
La Federació d’Escola Valenciana i Acció Cultural País Valencià han realitzat un balanç positiu de l’Acord del Botànic des del punt de vista de la llengua i la cultura, després de 3 anys de legislatura.
Tant ACPV com FEV compartiren una valoració positiva del canvi de cicle polític, “perquè ha posat fi a la política de persecució de la llengua i d’inici d’una dinàmica de millora del seu tracte per part del nou Govern”.
En concret, valoren en positiu accions com: el Decret d’Usos Administratius, la generalització de l’ús del valencià per part dels principals responsables institucionals a l’hora de fer declaracions públiques, o la recent recuperació de la ràdio i televisió valencianes.
Al mateix temps, ACPV i FEV constaten mancances i compromisos electorals pendents de compliment: “els més destacats són la fi de la censura de TV3 i Catalunya Ràdio, el reconeixement legal de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública, o l’entrada del Govern en l’Institut Ramon Llull”.
Per altra banda, les entitats coincideixen en la reivindicació d’una llei d’igualtat lingüística, atés que l’actual Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) “té ja molts anys i ha quedat clarament superada (com a exemple, ni tan sols contempla l’àmbit digital, d’Internet i les xarxes)”, i que “l’administració pública té l’obligació de garantir la igualtat de tracte a qualsevol persona independentment de quina de les dues llengües oficials use”.
També comparteixen la reivindicació de derogar la LOMCE, a favor d’una “educació de qualitat, democràtica, inclusiva i plurilingüe“
Comenta i participa-hi