foradia subscriutegrat

Benilloba celebra el 70 aniversari de la filà Moros de l’Arrabal

• Un dels moments emotius de la celebració va ser la interpretació de “Moros de l'Arrabal”, per part de Tomàs Olcina • “Per a tots nosaltres la filà és molt més que un punt de trobada per a les festes de Moros i Cristians, suposa una forma d'entendre la vida"

Benilloba celebra el 70 aniversari de la filà Moros de l’Arrabal amb una festa. Allí van estar presents, junt amb bona part del poble, representants de les filaes dels Cristians de la Palmera i dels Moros del Castell, l’alcaldessa, Ana Delia Gisbert i el Jutge de Pau, Antonio Pascual, així com l’abanderada de la filà Mudéjares d’Ibi, Isabel Serrano.

La celebració va començar amb una missa pels difunts fundadors de la Filà i va continuar amb un concert de música festera a càrrec de l’Ateneu Musical de Rafelguaraf, dirigit per Xavier Ferrer, que va omplir fins a la bandera l’Auditori de Benilloba i en el qual es va estrenar l’obra “Lizabel” del compositor iberut Carlos Montesinos Parra qui va dirigir l’orquestra en el moment d’interpretar la peça.

Un dels moments emotius de la celebració va ser la interpretació de “Moros de l’Arrabal”, per part de Tomàs Olcina Ribes. El concert va finalitzar amb la interpretació del pasdoble, “el Bequetero” que va estar acompanyat del públic amb les palmes.

El moment més emotiu va ser quan els protagonistes van pujar a l’escenari per a intercanviar obsequis, com un bombo amb el logo dissenyat amb motiu dels 70 anys de la filà i la placa commemorativa que va rebre l’abanderada de la filà Mudéjares.

La celebració va finalitzar amb un sopar en la seu de la filà amb més de dues-centes persones que van voler acompanyar els Moros de l’Arrabal en el seu 70 aniversari. Les filaetes al llarg del sopar, acompanyades de marxes mores i cristianes, van ser les protagonistes.

Aitana Oltra, presidenta de la filà va voler agrair a “tots els que ens han acompanyat en aquest dia tan especial per als Moros de l’Arrabal que hagen volgut compartir amb tots nosaltres un moment tan especial per a la filà” i va afegir que “per a tots nosaltres la filà és molt més que un punt de trobada per a les festes de Moros i Cristians, suposa una forma d’entendre la vida. Poder commemorar els 70 anys de vida significa celebrar dècades de compromís amb la festa i el poble amb Benilloba, des dels nostres fundadors fins al dia de hui”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *