foradia subscriutegrat

La UPV premia una tesi del Campus d’Alcoi que estudia un àcid biodegradable

• Un tipus d'àcid que s'utilitza en la impressió 3D, fabricació de botelles, films o bosses de plàstic però també en l'agricultura i la sanitat • Una línia d'investigació important, ja que existeix un gran problema mediambiental a causa de l'ús massiu de plàstics convencionals que no es degraden


La Universitat Politècnica de València ha premiat la tesi de José Miguel Ferri Azor, un dels estudiants del Campus d’Alcoi. Es tracta de ‘Desenvolupament de formulacions derivades d’àcid polilàctic, mitjançant plastificació i incorporació d’additius d’origen natural’.

José Miguel Ferri s’ha centrat en l’estudi sobre la “modificació de les propietats mecàniques i tèrmiques de l’àcid polilàctic“, un dels polímers biodegradables més utilitzats i candidat a substituir, en moltes aplicacions, als polímers convencionals obtinguts a partir del petroli.

Respecte als usos i aplicacions de l’àcid polilàctic, el més conegut és el de la impressió 3D. Altres usos poden ser la fabricació de botelles, films o bosses de plàstic. També té aplicacions en l’ús de l’agricultura o en el sector de la sanitat, per exemple en la fabricació de pròtesi. José Miguel Ferri sosté que l’àcid polilácticté bastants aplicacions en diferents camps, encara que algunes encara no s’han transferit a la indústria“.

Ferri té la intenció de continuar investigant, en el Departament de Mecànica i de Materials, en la mateixa línia de materials biodegradables, ja que avui dia existeix un gran problema mediambiental a causa de l’ús massiu de plàstics convencionals que no es degraden. De fet és tan greu el problema que aquesta línia d’investigació és una de les més actuals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *