foradia subscriutegrat

Medi Ambient augmenta enguany els recursos en prevenció d’incendis

• Més de 3.500 persones voluntàries col·laboren desenvolupant tasques de sensibilització i de vigilància d'espais forestals. • La inversió total és de 450.000 euros, 50.000 euros més que l’any passat.

Aquesta primavera ha sigut generosa en pluges, cosa la qual ha propiciat l’aflorament de vegetació. Si a aquest factor li afegim un estiu calorós, obtenim com a resultat un elevat risc d’incendis.

Per evitar que succeïsca qualsevol incident, més de 3.500 persones voluntàries col·laboren amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural desenvolupant tasques de sensibilització i de vigilància d’espais forestals.

En total són vora 80 organitzacions, entitats i ajuntaments valencians els que han rebut ajudes dur a terme aquests treballs. La inversió total és de 450.000 euros, 50.000 euros més que l’any passat.

Les ajudes estan destinades a la vigilància dissuasiva i l’aplicació de programes d’educació ambiental, amb especial incidència en el coneixement del medi forestal. A més, s’inclouen les activitats de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació a visitants en espais naturals i forestals, per mitjà d’accions dirigides al control i informació i compliment de les distintes normatives aplicables.

Gran part dels projectes de voluntariat subvencionats es van iniciar a principis de l’estiu. I es preveu que les activitats puguen desenrotllar-se al llarg de tot l’exercici 2018.

La conservació dels valors mediambientals del territori valencià és un dels objectius prioritaris de la societat, per la qual cosa existeix, per part de distintes associacions, una inquietud per participar en activitats que contribuïsquen al desenrotllament d’actituds positives cap al patrimoni forestal i, en especial, cap a la seua defensa enfront dels incendis.

Una intervenció primerenca pot evitar un gran incendi i els primers minuts són fonamentals per a evitar que es propague i per a atallar-ho com més prompte millor. Per tant, si es produeix un incendi o hi ha algun indici d’inici del foc, resulta necessari cridar 112.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *