Foradia camara

Persones amb mobilitat reduïda queden excloses dels serveis educatius de l’edifici del Viaducte

• Persones amb mobilitat reduïda no han pogut matricular-se en l’Orosia Silvestre i en l’Escola Municipal de Belles Arts. Ho denuncia l’Associació Avançar. • En cas de no ser atesa la demanda i el pròxim curs continue l'exclusió de persones amb diversitat funcional, emprendrà les accions legals i judicials

Persones amb mobilitat reduïda no han pogut matricular-se en l’Orosia Silvestre i en l’Escola Municipal de Belles Arts a causa dels obstacles que impedeixen la seua accessibilitat física a l’edifici. Ho denuncia l’Associació Avançar.

En concret, l’entitat assenyala que per a accedir a l’ascensor de l’edifici cal superar dos graons de més de 20 cm fins a l’entrada, i 5 graons fins a l’ascensor, cosa la qual impedeix l’accessibilitat a persones que utilitzen cadira de rodes, a les quals “els priva del dret humà a l’educació i a la cultura que per Llei tenen totes les persones independentment de la seua condició física, mental o sensorial”.

Aquest problema ho està denunciant Avançar des de fa anys, qui, juntament amb altres entitats va promoure una moció en l’Ajuntament per tal de “realitzar amb urgència gestions amb la UPV, per a fer accessible l’edifici per a totes les persones”.

Davant aquesta situació, de “passivitat i indiferència” per part del Govern local, Avançar sol·licita que, per al pròxim curs 2018-2019, cap persona per tenir mobilitat reduïda, desplaçar-se en cadira de rodes o per la seua condició sensorial, quede exclosa del dret a l’educació i a la cultura a Alcoi.

I anuncia que, en cas de no ser atesa la demanda i el pròxim curs continue l’exclusió de persones amb diversitat funcional, emprendrà les accions legals i judicials necessàries perquè es respecten els seus drets “en compliment de la Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seua Inclusió Social”.

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *