foradia cdturisme

No+Precarietat exigeix aplicar urgentment la Llei d’Inclusió Social

• “Els ajuntaments de les nostres comarques no fan el suficient per agilitzar i aplicar els manaments de l'aprovada Llei Valenciana d'Inclusió Social" • No+Precarietat de l'Alcoià i el Comtat reclama a la Conselleria i als ajuntaments "la màxima atenció"

Els ajuntaments de les nostres comarques no fan el suficient per agilitzar i aplicar els manaments de l’aprovada Llei Valenciana d’Inclusió Social, que hauria de beneficiar una ciutadania cada cop més necessitada”. Així ho denuncia la plataforma No+Precarietat de l’Alcoià i el Comtat.

D’una banda, creix el nombre de gent en perill d’exclusió social; d’una altra, tenim una llei aprovada a les Corts Valencianes des d’abril d’enguany i uns Ajuntaments que, a hores d’ara, encara no posen els mitjans necessaris per apropar-la a la ciutadania”. Segons la plataforma, a les nostres comarques, ha augmentat en tres punts l’índex de persones que viuen per sota del llindar de la pobresa, “gairebé un 20% de la població viu en precari i en unes condicions de vida mínimes per subsistir”.

En aquest sentit, comuniquen que des de la plataforma s’han adreçat al personal responsable de les àrees de Serveis Socials dels Ajuntaments de les comarques i han pogut “constatar la manca de decisió política per agilitzar els tràmits que permeten aplicar la Llei”.

La situació es podria comparar a la de l’aplicació de la Llei de Dependència, “vam haver de mobilitzar-nos i lluitar per aplicar una llei que ja estava aprovada però que el govern d’aquell moment no tenia voluntat política de dur a terme. Ara hem d’exigir que la Llei Valenciana d’Inclusió Social no passe pel mateix tràngol que aquella”.

En aquest context, No+Precarietat de l’Alcoià i el Comtat reclama a la Conselleria i als ajuntaments “la màxima atenció i prioritat per facilitar a la ciutadania necessitada la tramitació adient per accedir a les ajudes que es contemplen en la Llei“.

Amb aquesta consigna, afirmen i anuncien mobilitzacions a cada localitat per exigir solucions immediates: “no permetrem que els Ajuntaments miren cap a un altre costat i s’aprofiten del desconeixement de la població sobre aquest assumpte. La majoria de la gent tenim familiars, veïnat o gent coneguda que travessa moments molt delicats i que estan passant-ho molt malament“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *