lasarga participatius

Vicky Llàcer: “Toni Francés ha invertit el mateix en matèria de memòria històrica que M. Rajoy”

• “El Govern de Toni Francés no ha fet res per executar la Llei de Memòria Històrica”, critiquen des de Guanyar Alcoi • “No ha fet res en tota la legislatura a pesar dels compromisos que, com de costum, es converteixen en paper mullat”.

“El Govern de Toni Francés no ha fet res per executar la Llei de Memòria Històrica”, critiquen des de Guanyar Alcoi. Tot “malgrat haver acceptat una moció que instava a fer-la complir en novembre de 2016 i haver acceptat una esmena de Guanyar Alcoi amb la que s’incloïen 5.000 euros als pressupostos municipals de 2017 i es van quedar sense executar”.

Per a dur a terme la Llei de Memòria Històrica, els pressupostos municipals del 2016 van incloure 5.000 euros. No obstant això, segons denuncia Guanyar, el Govern “va deixar sense utilització aquesta partida i no va realitzar cap acció per complir aquesta llei”.

Durant les últimes setmanes, el nou Govern del PSOE està plantejant modificar la Llei de Memòria Històrica per tal d’ampliar-la. En aquest context, la regidora del grup municipal Guanyar Alcoi Vicky Llàcer apunta que el Govern d’Alcoi, “no ha fet res en tota la legislatura a pesar dels compromisos que, com de costum, es converteixen en paper mullat”.

Per aquests motius, Llàcer insta al Govern local del PSOE a “complir amb les seues obligacions i dur a terme la Llei de Memòria Històrica que, recordem, la va aprovar el mateix partit el 2007 però que aquest Govern no ha fet cap esforç per executar-la”.

La regidora afegeix que “el cost d’aquesta mesura és mínim, en 2017 es va prendre aquest compromís amb una partida de 5.000 euros i a l’any següent, l’any 2018, es va eliminar”.

“Resoldre i dur a termes aquestes qüestions són una responsabilitat amb la memòria i la dignitat democràtica. Estem acostumats al fet que partits de dretes com el Partit Popular i hereus del Franquisme, no vulguen invertir en aquesta necessitat, però Toni Francés ha invertit el mateix en matèria de memòria històrica que M. Rajoy, i això ens ha de fer reflexionar”, conclou la regidora de Guanyar.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *