lasarga subscriute elgrat

Conferència ‘Què fem amb els envasos?’, dijous 22 de novembre

• El problema dels residus que generem i la gestió que es fa d'ells és alarmant. • El que cal fer és "avançar cap a una economia verda i sostenible en la qual reutilitzar siga la primera de les opcions"


La Carrasca-Ecologistes en Acció està celebrant un cicle d’activitats per a conscienciar sobre la necessitat de fer una bona gestió dels residus que generem. Dins del seu programa, aquest dijous 22 de novembre es durà a terme la conferència ‘Què fem amb els envasos? Han de decidir els lobbys les polítiques de gestió de residus?’, a càrrec de Fernando Rodrigo, que ha sigut director de gabinet de la Consellera d’Agricultura i Medi Ambient i director de l’Institut de Treball, Ambient i Salut (ISTAS). Serà al Centre Ovidi Moltllor, a les 20:00.

El problema dels residus que generem i la gestió que es fa d’ells és alarmant. Els plàstics envaeixen els mars i contaminen tot el medi natural, i estan ja en la en els nostres organismes. I, per altra banda, el canvi climàtic és una realitat que s’agreuja cada dia que passa sense adoptar mesures decidides per a frenar-lo.

La Carrasca-Ecologistes en Acció comenta que cal fer front a aquesta realitat descarbonitzant l’economia, “però per a aconseguir-ho no només cal avançar més ràpid en el procés de transició energètica cap al 100% d’energies renovables, sinó també reduir el consum d’energia i de matèries primeres. Altres països estan ja en aquest procés. En alguns casos sabem com fer-ho perquè altres ho estan fent. Instal·lant Sistemes de Depòsit, Devolució i Retorn per als envasos (SDDR) acabaríem amb la contaminació que causen en els nostres mars i terres i, alhora, posaríem en valor materials que ara acaben als abocadors, a les incineradores o, pitjor encara, contaminant el nostre medi natural”.

En aquest sentit, el que cal fer ésavançar cap a una economia verda i sostenible en la qual reutilitzar siga la primera de les opcions“. Així i tot, “mesures com aquesta s’enfronten a l’oposició virulenta de lobbys poderosos que tenen el seu interés econòmic en l’actual i ineficient model“. Per això, “aconseguir avançar amb aquestes mesures és una causa no sols ambiental, sinó també democràtica perquè és l’interés de la majoria de la societat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *