foradia pressupostparticipatiualcoi

La Setmana Festera contestana dóna tret d’eixida amb ‘Els Comptes’

• Avui divendres, seran presentats els xiquets nounats al patró al mateix temps que s’elegiran els majorals i les majorales de Sant Hipòlit • La Setmana Festera de Cocentaina inclou altres propostes com l’esperada ‘Volteta dels Xiquets’


La Setmana Festera contestana dóna tret d’eixida amb el tradicional dia de ‘Els Comptes’, entre el dissabte i el diumenge, l’avantsala dels dies grans de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir.

Durant el cap de setmana els festers contestans trauran comptes en les seues respectives filaes abans de l’inici de la trilogia al mateix temps que desfilaran pel Passeig del Comtat durant la nit per a anunciar l’arribada dels festejos.

El dissabte, a partir de las 23h, ho faran les formacions Guardia JalifianaSahorins’, Kabilenyos, Muladís, Cavallers de Llúria, Contestanos, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Bereberes ‘Els Borts’, Manta Roja, Bequeteros i Mudéjares.

Per la seua banda, la Llana, que segueix mantenint la tradició de celebrar com abans ‘Els Comptes’ en diumenge, eixirà al carrer el 5 d’agost a partir de les 23:30h. També hi haurà ‘Voltetes’ en les nits del dimarts i el dimecres amb la participació de diverses filaes, especialment les Esquadres de Negres dels càrrecs d’ aquest any.

Aquest cap de setmana conclou la Novena en honor a Sant Hipòlit Màrtir que se celebra des del passat 28 de juliol en la parròquia de Santa Maria a partir de les 19:45h de la vesprada. Avui divendres, en finalitzar la mateixa, seran presentats els xiquets nounats al patró al mateix temps que s’elegiran els majorals i les majorales de Sant Hipòlit del pròxim any 2019.

El solemne novenari acabarà el diumenge. A més el dijous 9 d’agost, un dia abans del començament de les Festes, se celebrarà una missa a partir de les 19:30h a la parròquia del Salvador en la que s’imposaran les medalles del patró als càrrecs festers. Després es traslladarà en processó la imatge xicoteta de Sant Hipòlit, que és propietat de la Filà Manta Roja, fins al Monestir de la Mare de Déu del Miracle perquè així els dos patrons puguen presidir junts l’acte d’Acció de Gràcies que se celebra en finalitzar el dia de l’Alardo.

L’esport també és protagonista de la Setmana Festera i aquest dissabte, a les sis, s’efectuarà el XLVII Trofeu Sant Hipòlit de Ciclisme en Categoria Elit Sub 23 pel Circuit Urbà del Passeig del Comtat. També el dimecres 8 d’agost el CD Contestano i el UD Rayo Ibense es disputaran a partir de les huit de la vesprada, al Camp La Via de Cocentaina, el I Trofeu Sant Hipòlit de Futbol.

Els concerts de música festera, organitzats per les entitats musicals locals, seran de nou un dels plats forts de la setmana prèvia a les Festes de Moros i Cristians. El primer d’ells tindrà lloc aquest diumenge a les 21:15h de la mà de la Colla Mal Passet i arribarà en aquesta ocasió a la seua edició número XV. El dilluns serà el torn de l’Ateneu Musical de Cocentaina amb el seu XXXIII Concert de Música Festera que donarà inici a les 22:30h de la nit i el dijous a la mateixa hora la Unió Musical Contestana tancarà la Setmana Festera amb el seu concert dedicat a les festes que aplegarà en aquest 2018 a la XLVI edició. Els tres concerts tindran lloc en el pati d’armes del Palau Comtal.

La Setmana Festera de Cocentaina inclou altres propostes com l’esperada ‘Volteta dels Xiquets’, que es portarà a terme el dimarts 7 d’agost des de la part alta del Passeig del Comtat, una vegada acabe el berenar i els jocs dels quals podran gaudir els més xicotets a partir de les sis de la vesprada. Per últim cal recordar que el passat diumenge 29 de juliol el grup local Teló Teatre, i davant un nombrós públic, va posar en escena la seua obra prèvia a les Festes. Els assistents van poder gaudir en el pati d’armes del Palau Comtal del muntatge ‘Fora de Quici’; una comèdia original de José Luís Alonso de Santos adaptada, traduïda al valencià i dirigida per José Miguel López Pérez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *