Foradia ajualcoitel

Migració alcoiana buscant on sopar en estiu

• Un dels temes més escoltats és el malestar dels clients dels locals, bars i restaurants, del Centre que a les 12 de la nit han estat desallotjats de les terrasses • Hem escoltat a gent que comenta que al pròxim cap de setmana se'n va a sopar a Cocentaina, perquè passa això?

Aquest estiu a les xarxes socials, al carrer, un dels temes més escoltats és el malestar dels clients dels locals, bars i restaurants, del Centre que a les 12 de la nit han estat desallotjats de les terrasses a meitat sopar. Aquesta situació ja ha estat denunciada des de fa temps pels hostalers de la ciutat, però des del govern s’han fet els sords o han excusat aquest horari en les males pràctiques d’alguns hostalers poc cívics que han provocat queixes d’alguns veïns.

La solució de l’ajuntament ha estat la més fàcil, però per desgràcia la menys eficaç. L’horari tan estricte imposat per la regidoria, per a les terrasses ha provocat que els hostalers que són conscients que ocupen espai públic, i intenten no molestar als seus veïns amb la seua faena, estan patint una pressió desmesurada per arreplegar terrasses aquest estiu.

Hem escoltat a gent que comenta que al pròxim cap de setmana se’n va a sopar a Cocentaina, perquè passa això?, Per què l’ajuntament de la població veïna, també del PSOE, ha tingut una altra manera de treballar, amb la creació d’un horari de cap de setmana al període estival més adequat als vertaders horaris dels veïns i visitants, i una pressió forta front aquells comportaments inadequats d’alguns locals. Sense cap dubte, una solució un poc més difícil que la que el govern de Toni Francés ha pres, però més beneficiosa per a la població, per al turisme i per als hostalers.

Des del primer moment la gestió realitzada pel nostre ajuntament ha estat la menys adequada, i ara la nostra hostaleria pateix un greuge comparatiu amb els nostres veïns, continuem patint comportaments inadequats d’una minoria d’hostalers, i els nostres veïns i turistes no poden gaudir de l’estiu a Alcoi.

Les competències sobre les terrasses les tenen els ajuntaments, han de legislar per permetre l’activitat de l’hostaler sense impedir el descans del veí. Per descomptat perseguir les males pràctiques, però a la nostra ciutat s’ha optat per la solució més restrictiva i menys adequada per a la projecció turística de la ciutat.

Una cosa és certa, han aconseguit que hostalers i veïns es queixen d’aquest, un horari insuficient i una pressió desmesurada.

Font: Alexandre Cerradelo, Compromís Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *