foradia camaraalcoi

L’Observatori d’Animals d’Alcoi acorda paralitzar l’aplicació de les proves d’ADN 

• L’Ajuntament ha cedit, així, a les demandes de bona part de societat, representades per l'Associació en Defensa dels Animals d'Alcoi • Abans de l’aplicació futura de l’ordenança, que s’estima d’ací a any i mig, s’haurà d'actualitzar el padró municipal


Acord per a retardar l’aplicació de les proves d’ADN dels gossos. L’Ajuntament ha cedit, així, a les demandes de bona part de societat, representades per l’Associació en Defensa dels Animals d’Alcoi. Així s’ha decidit a l’Observatori d’Animals.

“No estem parlant d’abolir l’ordenança, hem arribat a l’acord d’un ajornament per fer més campanyes informatives”, indica el regidor Jordi Martínez.

Abans de l’aplicació futura de l’ordenança, que s’estima d’ací a any i mig, s’haurà d’actualitzar el padró municipal: l’objectiu és que el 90% dels gossos estiguen censats, amb el corresponent xip i les vacunes al dia, cosa que actualment no passa a la ciutat.

Les primeres accions que es realitzaran seran una sèrie de campanyes informatives amb distints objectius per millorar la imatge de la ciutat, totes elles seran consensuades amb el mateix Observatori.

A més, es farà un examen de diferents zones de la ciutat, avaluant i quantificant els excrements que hi ha. Quan passe un temps que s’ha estimat d’aproximadament any i mig, i durant el qual hi haurà diferents campanyes amb les quals l’Associació ha dit que col·laborarà i s’implicarà, es tornarà a fer l’avaluació i en cas de seguir havent-hi excrements s’aplicarà l’ordenança, que és acceptada per l’Associació en Defensa dels Animals, sempre que quan passe aquest temps la situació seguisca igual.

El següent pas serà informar per carta tant als propietaris dels gossos i a la gent que forma part de l’Observatori i no va assistir a la reunió dels acords adoptats, indicant que la prova de l’ADN és per ara voluntària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *