foradia subscriutegrat

Victor Manuel, Carlos Núñez, Zenet i Dulce Pontes protagonitzen les Nits al Castell de Xàtiva 2020

En el Festival també participarà el cantaor local Pep Gimeno 'Botifarra' i músics com Alexandra, Daniel Casares o Yelsy Heredia

Xàtiva ha presentat a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) el cartell del XXIII Festival Internacional Nits al Castell que se celebrarà durant el mes de juliol. L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero han fet públic els noms dels artistes que ompliran de música la fortalesa, per la que passaran artistes de reconegut prestigi nacional i internacional com ara Carlos Núñez, Víctor Manuel, Zenet o Dulce Pontes, acompanyats per artistes locals i valencians com Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Alexandra, o músics com Daniel Casares i Yelsy Heredia.

En primer lloc, i com a preludi, el dissabte 27 de juny es celebrarà una vesprada familiar al castell amb l’actuació de de The black blues brothers, una actuació per a tots els públics que consta d’un grup d’acròbates kenyates sota la música i l’estètica dels mítics Blue Brothers. Es tracta d’un espectacle a cavall entre el circ popular i la comèdia musical.

El primer dels concerts tindrà lloc el dissabte 4 de juliol, a càrrec de Carlos Núñez i Pep Gimeno ‘Botifarra’. El gallec Carlos Núñez és un dels artistes espanyols més internacionals i el primer en introduir el seu instrument, la gaita, en temples de la música com Viena, Nova York, Londres o Berlín. Ha publicat 10 discs dels que ha venut més d’un milió de còpies. Junt amb ell, el cantaor i recopilador de la cultura musical oral valenciana Pep Gimeno Botifarra, que actuarà de nou a casa, i que atresora una llarga trajectòria en la música com a element festiu, havent trencat fronteres en bona part de l’Estat espanyol.

El segon dels concerts arribarà l’11 de juliol de la mà d’una de les veus més reconegudes del país, Victor Manuel, que portarà al castell de Xàtiva la seua gira ‘Casi nada está en su sitio’, en la que l’artista fa un repàs de les seues últimes cançons i dels seus grans èxits, a més de presentar el seu nou llibre ‘El gusto es mío’, amb les vivències de l’artista a través de la cuina però on també es rememoren algunes de les seues anècdotes més personals.

El tercer dels concerts el protagonitzarà el malagueny Antonio Mellado, més conegut com a Zenet, qui va començar a treballar en el seu propi projecte l’any 2008 rodejant-se de grans músics com Manuel Machado, Pepe Rivero o José Taboada entre d’altres. L’artista té una trajectòria sòlida i coherent, marcada per un estil i carisma particular. I junt amb ell estarà la guitarrista i cantant de Pedreguer Alexandra Monfort, qui presenta el seu primer treball en solitari després de formar part de grups com Marala, Xaluq, Jonatan Penalba o Guillem Roma. El seu repertori integra composicions pròpies i cançons tradicionals d’arreu de la península.

L’última cita tindrà lloc el dissabte 25 de juliol amb la reconeguda artista portuguesa Dulce Pontes, que celebra els seus 30 anys de carrera. En l’escenari l’acompanyaran el guitarrista Daniel Casares i el contrabaixista Yelsy Heredia, en un espectacle de format més íntim. Fins ara cadascú havia desenvolupat la seua carrera musical pel seu compte, però havent realitzat nombroses col·laboracions tant per a tocar com per a composar. A l’espectacle s’interpretaran algunes cançons pròpies dels artistes, a més de fer un homenatge a altres artistes i poetes com ara Amalia Rodrigues, Ennio Morricone, Debussy, Joaquín Rodrigo o Federico García Lorca.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *