foradia pressupostparticipatiualcoi

Salvador Sendra: “tot qui vinga a Gaianes, gaudirà d’uns dies molt agradables”

• Des del dissabte 25 fins al dia 28 serà la Setmana Cultural de Gaianes. I les festes patronals tindran lloc entre els dies 31 d'agost i el 3 de setembre • Parlem amb el regidor de Cultura i Festes, Salvador Sendra, perquè ens comente l’actualitat del poble.

Gaianes ha preparat un mes d’agost amb un programa cultural i festiu molt complet. Des del dissabte 25 fins al dia 28 serà la Setmana Cultural. I les festes patronals tindran lloc entre els dies 31 d’agost i el 3 de setembre. Parlem amb el regidor de Cultura i Festes, Salvador Sendra, perquè ens comente l’actualitat del poble.

Una de les millores destacables que ha realitzat l’Ajuntament de Gaianes durant enguany és la del col·legi del municipi: “hem posat ventanes hermètics perquè les aules estiguen aïllada tèrmicament i acústicament”. A més, cal recordar que, amb l’ajuda econòmica de la Diputació, es va instal·lar una caldera de biomassa.

Una altra novetat de Gaianes és l’adquisició per part de l’Ajuntament d’una antiga fàbrica cèntrica de 800 metres quadrats que s’ha rehabilitat i que s’utilitza com a espai polivalent: per a fer reunions i tallers de col·lectius així com per a emmagatzemar utensilis municipals de treball.

Com en tots els pobles, a causa de les pluges torrencials de l’any passat, el condicionament i millora de camins és una de les actuacions fonamentals del Consistori, Gaianes també ha realitzat aquest tipus de treballs per tal de millorar la xarza de camins, a més de la substitució de conductes d’aigua potable.

Pel que fa als projectes prevists de cara al futur, cal remarcar que Gaianes es planteja acabar les obres d’un dels seus carrers cèntrics, rehabilitar l’antic centre mèdic (actualment, des que es va habilitar el nou, en desús) i construir un nou pou de subministrament d’aigua potable (el tercer del poble).

Una de les reivindicacions que Gaianes està realitzant des de fa temps a la Conselleria de Sanitat és augmentar l’assistència mèdica del municipi de dos a tres dies: “ens sentim un poc agreujats perquè n’hi ha pobles que tenen més de tres dies de servei, el que nosaltres demanem es pot fer i és urgent”.

Finalment, cal recordar que Gaianes està ultimant l’organització d’un mes d’agost ple d’actes, tradicions i espectacles. Salvador vol fer una crida a tot interessat a participar de la Setmana Cultural i de les festes patronals del municipi: “tot qui vinga, gaudirà d’uns dies molt agradables, som un poble molt amable i acollidor”.

Festes Gaianes Setmana Cultural i Festes: Del 25 d’agost al 3 de setembre

DISSABTE 25 D’AGOST 9:00h.- Tindran lloc les XII HORES ESPORTIVES en la pista poliesportiva “Júlia Pérez”. Al finalitzar es farà entrega dels trofeus als guanyadors. 12:30h.- Cercavila amb casseroles i altres utensilis des de la Plaça Major. 21:30h.- “Dansà Nocturna”, donarà començament des de la Plaça Major i acompanyada d’un grup de dolçainers i les torxes que donaran llum als dansadors. En acabar la Dansà, sopar de cabasset a la Plaça Major amenitzada per un DJ fins les 03:00h. Recordar que cadascú ha de portar-se la cadira i la taula.

DILLUNS 27 D’AGOST 20:00h.- Representació teatral a càrrec de SIETE COMEDIANTES amb l’obra “VIVO ESPERANDO EL AMOR” (Lina Morgan). Lloc: Centre Cultural Júlia Pérez.

DIMARTS 28 D’AGOST 17:30h. – Cucanyes a la Plaça Major per els menuts i no tan menuts, amb el típic Perolet, i desprès Xocolatada per a berenar.

DIMECRES 29 D’AGOST 21:00h.- Concentració en la Plaça Major des d’on s’iniciarà la Cercavila de “farolets”.

DIJOUS 30 D’AGOST 17:00h.- Gimcana Aquàtica a la pista poliesportiva i ja per la nit Pintada de Carrers. PROGRAMA D’ACTES FESTES 2018

DIVENDRES 31 D’AGOST LA VESPRA 12:00h.- Volteig de campanes i traca per donar començament a les FESTES 2018. 19:00h.- Ofrena a la Mare de Deu de la Llum, acompanyats per la banda de música “Sociedad Musical Mestre Orts” de Gaianes. Desprès imposició de banda els Cap de Dansà 2018, tot seguit donarà començament la Dansà. Cant de la Salve d’Eslava, interpretada per la Banda de Música. Per finalitzar el dia i començar la nit, l’Orquestra MUNDO, ens animarà a ballar al carrer “Músic Salvador Vicent”.

DISSABTE 1 DE SETEMBRE DIA DE LA MARE DE DEU DE LA LLUM 10:00h.- Volteig de campanes per despertar a tota la gent que ha viscut la nit, seguit de cercavila per la Banda de Música de Gaianes. 12:30.- Missa Major en honor a la nostra patrona la Mare de Deu de la Llum, després gran traca de caramels. 19:00h.- Mostra de balls populars valencians per el grup de danses de Gaianes, els acompanyarà la rondalla BALADRE de Muro. En acabar la mostra de balls es celebrarà la processó, es ballarà la dansà i es cantarà l’himne a la Mare de Deu de la Llum. Un gran castell de focs d’artifici ens il·luminarà el cel de Gaianes. Si les condicions meteorològiques ho permitixen. 01:00h.- L’orquestra BIRD BAND situada al c/Músic Salvador Vicent i una macrodiscomòbil la DISCO PIRAMIDE a la Creu,ens faran passar una gran vetllada.

DIUMENGE 2 DE SETEMBRE DIA DE SANT FRANCESC DE PAULA 10:00h.- Volteig de campanes per recordar-nos que hem de acompanyar a Sant Francesc de Paula fins l’ermita, esmorzar popular i missa en honor a d’ell, tot acompanyat pel grup de dolçaines La Xafigà. 19:30h.- Concert de banda ofert per la Societat Musical Mestre Orts de Gaianes a la Plaça Major. 21:00h.- Processó, gojos i per acabar una traca espectacular. A continuació, sopar de carrer per donar ambient al poble. 00:00h.- Correfocs per els carrers del centre del poble, a càrrec de Dimonis de Montolivet.

DILLUNS 3 DE SETEMBRE DIA DEL SANTISSIM CRIST DE L’EMPAR DELS XIQUETS, DE LA DONA I L’HOME 10:00h.- Volteig de campanes que ens recorda que es l’últim dia de festa. 11:00h a 14:00h.- Al c/Mare de Deu de la Llum, EL VIATGE MES DIVERTIT, per tots els xiquets i xiquetes. 12:30h.- Missa en honor del Crist de l’Empar, on l’església s’omplirà de les dones de blanc. Dinar i ball per a totes les dones que vulguin passar-ho bé, hauran d’anar vestides de blanc amb un complement de color negre. 19:00h.- Espectacle per a xiquets en la Plaça Major a càrrec de Fanny Pérez amb l’espectacle EL COLOR DE LA GATETA. 21:00h.- Processó en honor al Crist de l’Empar.

DISSABTE 8 DE SETEMBRE DIA DE LES DISFRESSES 20:30h.- Desfilada de disfresses per a tots des de la Creu, el recorregut finalitzarà en la Plaça Major. 01:00h.- L’orquestra IGUANA amenitzarà la vetllada i acomiadarà les festes 2018 com cal.

 

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *