foradia cdturisme

Camp de Mirra fa memòria del Tractat d’Almisrà

• Una posada en escena que fa memòria sobre els fets històrics de març del 1244. • Aquesta recreació històrica, com és tradició des de la primera edició de la representació, que es va dur a terme en 1976, ha sigut protagonitzada per la gent del poble

El Camp de Mirra ha celebrat un any més la seua tradicional representació teatral del Tractat d’Almisrà.


Una posada en escena que fa memòria sobre els fets històrics de març del 1244. En concret s’profunditza en com es va realitzar, després d’una dura negociació, el pacte de pau entre la Corona d’Aragó i la Corona de Castella, el qual va delimitar els territoris d’un i altre regnats.

Aquesta recreació històrica, com és tradició des de la primera edició de la representació, que es va dur a terme en 1976, ha sigut protagonitzada per la gent del poble i dels voltants: veïnes i veïns que posen el seu gust i benfer a l’abast de la representació d’un fet històric conseqüències del qual arriben als nostres dies.

Abans de l’acte es va realitzar un pregó anunciador del Tractat pels carrers del Camp de Mirra. En ell, el monarca Jaume I, acompanyat de l’Agrupació musical Santa Cecília, van anunciar als habitants del poble l’imminent esdeveniment.

La representació parteix del text en vers de Salvador Doménech, basat en els documents històrics, entre els quals destaca el Llibre dels Fets. I l’escenari de fons ha sigut la façana de l’església del municipi, comptant amb un escenari mòbil i la música de l’acte de la Colla de dolçaines i tabaleters “El Terrós” de Petrer.

L’acte va finalitzar amb una comitiva davant l’Ajuntament amb la participació dels protagonistes de la representació, autoritats i públic en general. Al final es va lliurar una corona de llover al monument commemoratiu del Tractat, amb la Muixeranga de fons, i es va realitzar la ballada-ritual de la històrica Senyera.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *