foradia subscriutegrat

Concentració a Alcoi de repulsa a la violència masclista arran l’assassinat d’Oriola

• El nou assassinat masclista, ocorregut a Oriola, ha promogut de nou la repulsa de la societat valenciana, que l’ha manifestat concentrant-se a les portes dels ajuntaments • Amb aquest, ja són 28 les dones assassinades per homes durant 2018. Des que es registren les dades d’aquests fets, des de l’any 2013, han sigut 952.

El nou assassinat masclista, ocorregut a Oriola, ha promogut de nou la repulsa de la societat valenciana, que l’ha manifestat concentrant-se a les portes dels ajuntaments de les principals localitats.

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha sumat a l’acció simbòlica, congregant a la plaça d’Espanya a regidors dels partits i treballadors del Consistori a més d’algunes persones de la societat civil.

Pel que fa al cas d’Oriola, un home de 57 anys presumptament ha estrangulat a la seua dona de 60. Tant l’home com la dona són d’origen búlgar.

Amb aquest, ja són 28 les dones assassinades per homes durant 2018. Des que es registren les dades d’aquests fets, des de l’any 2013, han sigut 952. Un problema de caràcter social, promogut per una sensibilitat masclista històrica instal·lada en bona part de la societat, contra el qual s’ha de lluitar des de tots els fronts.

Cal recordar que el número de telèfon on cal avisar de qualsevol amenaça de violència masclista és el 016.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *