foradia elgrat

“S’estan promovent canvis legislatius que augmentaran la desprotecció de les dones”

• Denuncia l’eurodiputada Marina Albiol davant la Comissió Europea fent èmfasi en els primers casos de violacions de l'any al País Valencià (Borriana i Callosa d’en Sarrià) • "Fins i tot el PP, que va subscriure aquest conveni internacional, s’inclina per tombar alguns dels avanços

.

S’estan promovent canvis legislatius que augmentaran la desprotecció de les dones, que continuem sent assassinades i violades, ha denunciat l’eurodiputada Marina Albiol davant la Comissió Europea fent èmfasi en els casos de violacions denunciades al País Valencià només en les primeres hores de l’any (a Borriana i Callosa d’en Sarrià).

Albiol ha assenyalat les retallades que la dreta espanyola vol impulsar en matèria de protecció de les dones víctimes de violència masclista: derogar la Llei de Violència de Gènere, i allunyar-se del Conveni d’Istanbul de prevenció i lluita contra la violència masclista subscrit per l’Estat espanyol.

“Fins i tot el PP, que va subscriure aquest conveni internacional, s’inclina per tombar alguns dels avanços que hem aconseguit les dones per intentar frenar aquesta violència”. L’eurodiputada, en aquest sentit, requereix a la Comissió Europea mesures per assegurar que l’Estat espanyol compleix aquest conveni.

Les autoritats europees no poden fer veure que s’avança en la igualtat i en la lluita contra la violència masclista, i alhora quedar-se de braços plegats quan s’amenaça una llei fonamental per garantir la protecció de la meitat de la ciutadania”. Per això l’eurodiputada d’Esquerra Unida reclama a la Comissió algun tipus d’actuació en cas que cristal·litzen aquestes retallades a la protecció jurídica de les dones: “els convenis internacionals no poden quedar en paper mullat, i menys un compromís d’aquestes característiques, bàsic per lluitar contra els crims masclistes”.

En termes semblants s’ha pronunciat també al respecte la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, qui afirma que “no podem cedir ni un sol pas enrere en la lluita contra la violència masclista. Si el PP valencià recolza al PP andalús en la derogació de la Llei de Violència de Gènere, haurà de respondre davant la ciutadania valenciana per donar oxigen als maltractadors, assassins i violadors. En aquesta lluita, o s’està amb les víctimes o s’està amb els botxins, i des d’EUPV no permetrem en cap cas que des de dalt es tombe cap dels avanços que hem aconseguit les dones des de baix, a base de lluita i reivindicació”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *