foradia camaraalcoi

Ontinyent recupera unes peces de l’antic convent de Sant Bernardí, del segle XVII

• Ontinyent ha recuperat una sèrie de columnes fragmentades del segle XVII pertanyents a l’antic convent de Sant Bernardí • El descobriment s’ha donat durant una obra de desenrunament d’un solar


Ontinyent ha recuperat una sèrie de columnes fragmentades del segle XVII pertanyents a l’antic convent de Sant Bernardí. Es tracta d’uns fragments de columna que estaven funcionant com a reaprofitaments en el coronament d’una basseta del pati d’una casa enderrocada.

El descobriment s’ha donat durant una obra de desenrunament d’un solar en la part alta del carrer La Llosa, al barri de Poble Nou.

Després del primer descobriment, han aparegut altres trossos tant de fusts com de basses i capitells (les 3 parts que componen una columna), que es van emprar com a material d’obra en els fonaments d’alguns pilars edificats al segle XIX.

“Descobriments com estos són sempre bones notícies perquè ens permeten conéixer més sobre el passat arquitectònic i cultural d’Ontinyent”, ha comentat el regidor de Patrimoni, Jaime Peris.

Des del Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA), que ha estat analitzant les peces, l’Arqueòleg Municipal, Agustí Ribera, ha detallat que es probable que pertanyeren al convent de Sant Bernardí dels Alcantarins Descalços, que estava ubicat a tan sols 50 metres del solar.

Aquest descobriment s’afegeix al que es va produir recentment al barri de La Vila d’Ontinyent, on es va localitzar un pou medieval del segle XII al marc d’unes excavacions arqueològiques prèvies i de seguiment a les obres d’estabilització d’una mitgera en el carrer Cordellat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *