foradia subscriutegrat

És l’hora dels ciutadans

• Dins d’uns pocs mesos ens trobarem amb uns períodes electorals molt interessants, que ens portaran a votar a unes eleccions europees, autonòmiques i locals • I ara potser és el moment de dir que, tal vegada, és ja l’hora de Ciutadans, un partit jove però amb experiència

Comencem un nou curs en quasi tots els ambients, laboral, escolar i com no, en aquest curs 2018-2019 també electoral. Perquè encara que no ho parega, molt aviat, és a dir, dins d’uns pocs mesos ens trobarem amb uns períodes electorals molt interessants, que ens portaran a votar a unes eleccions europees, autonòmiques i locals. I podria ser que també nacionals vist com està el pati.

En un no res començarem a escoltar missatges que ens parlaran que els qui han estat manant fins este moment ho han fet molt malament i a una utilització del “i tu més” que ens deixarà bocabadats.

Tot tipus de missatges -quasi sempre negatius cap als rivals polítics- i molt pocs positius, en el sentit d’explicar clarament què es vol fer des d’un determinat partit per a afavorir els ciutadans a l’àmbit que corresponga en cada cas. Escoltarem moltes vegades que nosaltres ho farem millor que l’altre, és a dir, el que mana en este moment ho ha fet malament, i poques vegades què volen fer, de quina manera i sobre tot amb quins diners i, a més, d’on hauran d’eixir eixos diners, perquè ja se sap que governar la casa d’un amb els diners dels altres pot ser tasca relativament senzilla. Pujar impostos als ciutadans i que siguen estos els que financen els somnis més o menys grandiosos dels polítics, no és una bona manera de fer política. Vulguem o no, les polítiques necessiten diners i no es pot fer res sense ells, però una cosa és fer coses per al poble i perquè el poble i els ciutadans estiguen millor i caminen per una senda de prosperitat, i una ben distinta, fer obres faraòniques o que vagen a tindre un curt recorregut, o inclús inventives grandiloqüents, que costen un grapat molt gran d’euros i que no repercutisquen en el benestar de les persones.

Perquè en política, com en tots els ordes de la vida com en la família, hi ha assumptes prioritaris i altres que no ho són tant, i altres que podríem anomenar capritxos i que, en principi, sols s’haurien de fer quan estiguen cobertes totes les altres necessitats.

A més o menys d’un any de les eleccions el govern del senyor Francés, a la nostra ciutat, ha començat una llavada de cara fent algunes actuacions que s’hagueren pogut fer abans però que tal vegada espera el PSOE li donen un bon rèdit electoral. Actuacions estrela per als socialistes, com el carrer Entença, que casualment es vindrà a finalitzar aproximadament damunt les eleccions, llavat de cara a l’illa de Rodes, on anava a fer-se un dels macro projectes del govern i que possiblement no es puga ni començar a fer, se suposa que la inauguració del Centre de Malalts Mentals del Barranquet, després de costar-nos una quantitat considerable de diners per damunt del seu cost i, en gran mesura, degut a l’abandonament dels darrers anys, les proteccions del pont de Sant Jordi, etc. Coses que aniran finalitzant-se i inaugurant-se en els propers mesos per tal que la ciutadania veja quantes coses s’han fet en els quatre últims anys.

Però mentrestant no es parla de la situació de la nostra ciutat, que ja no arriba ni als 60.000 habitants i que, segons les dades que s’agafen segueix perdent població o bé no remunta, de polígons industrials necessaris però que no es porten endavant i que fan que les indústries no vinguen i ni tan sols s’atrevisquen a plantejar-se Alcoi com a possibilitat, donats els entrebancs en què van a trobar-se i tantes altres qüestions que es poden plantejar i de les que sentirem parlar en els propers mesos.

Qüestions que caldrà analitzar i tenir en compte a l’hora d’exercir el nostre vot, sobretot a les eleccions municipals, que són les més properes, no en el temps però si en el que ens afecta més de prop. Perquè no tan sols s’ha de votar en funció de les coses fetes a última hora i que normalment són les més visibles, sinó que el vot, en la meua opinió, hauria d’exercir-se en funció de les coses fetes en els darrers quatre anys i a partir del programa electoral presentat, valorant el grau de compliment del mateix i totes les intervencions fetes, tant en els plenaris municipals com als mitjans de comunicació, aportant solucions als problemes més immediats dels ciutadans d’esta ciutat, en el cas de les municipals o a altres nivells en les altres eleccions.

I sobretot votar amb el cap i no tant amb el cor, votant a aquelles formacions que pensem poden traure’ns de la situació de paràlisi que viu la ciutat, formacions que tinguen una visió global de la ciutat i no sols visions parcials, equips amb visió ampla de futur per a la ciutat i que treballen en planificacions clares de cara a la ciutat i als ciutadans, partits que tinguen molt en compte la situació econòmica de partida i que sàpiguen on volen anar, diferenciant clarament entre qüestions imprescindibles, importants i nímies o fútils, sabent deixar les darreres encara que puguen suposar un rèdit electoral important i en definitiva, equips que vulguen governar per a tota la ciutadania, sense importar qui ens ha votat.

I ara potser és el moment de dir que, tal vegada, és ja l’hora de Ciutadans, un partit jove però amb experiència en diversos àmbits per part de les persones que hi formen part d’eixe projecte. Un partit que no sols vol ser una alternativa de govern a Alcoi, sinó que està convençut de que pot ser-ho a les properes eleccions. Un partit per a tots els alcoians, on incloem lògicament a tots, homes i dones, xiquets, joves, adults i majors. Un partit que des de la humilitat i el fer les coses amb dedicació, estudi i propostes, aconseguisca un Alcoi millor del que tenim, procurant condicions necessàries perquè es puga crear treball a partir d’empreses que vulguen vindre al nostre territori, sense por a no saber quan podran obrir o treballar, amb un equip de govern que lluite a les institucions superiors per a aconseguir per a aquesta ciutat les millors infraestructures i el millor finançament per a tindre els millors servicis públics possibles. Un equip que lluite per a tindre la ciutat que tots els que vivim a esta ciutat, nascuts en ella o vinguts de fora, volem. Un partit que procure que els joves alcoians no hagen d’anar-se’n fora d’Alcoi quan finalitzen els seus estudis per falta d’oportunitats. En definitiva, un equip de govern que busque revertir la situació que tenim a la ciutat i, al capdavall, que done als alcoians i alcoianes esperança de futur, un futur que passe per una ciutat amb oportunitats, sostenible i que recupere el seu orgull. Per a això tenim moltes propostes que volem presentar i debatre amb tots els sectors de la població, confrontar idees amb els interlocutors socials de tot tipus, associacions, entitats, grups professionals, etc perquè estem convençuts que, sols entre tots, aconseguirem eixa ciutat que tots volem.

És l’hora de Ciutadans!  

Font: Evarist Carbonell, afiliat de Ciutadans./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *